Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το νέο Audi A1 Citycarver

Διαβάστηκε από 41094 αναγνώστες - 22/6/2020

Ποια είναι η αίσθηση των SUV? Μήπως η αίσθηση ασφάλειας, η υψηλή θέση οδήγησης, το trend, η στυλάτη εμφάνιση; Το νέο Audi A1 Citycarver τα προσφέρει όλα αυτά μαζί, σε compact συσκευασία και premium καταβολές. Το δοκιμάσαμε πρώτοι και αναλύουμε!

SUV, σημαίνει αυτόματα, εκτός δρόμου όχημα; Σε καμιά περίπτωση! Οι σύγχρονοι... Ινδιάνοι της πόλης (όπως θα μπορούσε κανείς εύστοχα να παρομοιμάσει τα νέα SUV), δεν έχουν (εδώ και καιρό) πολλά κοινά με ένα σκληροπυρηνικό off-roader, μεγάλων διαστάσεων. Πρόκειται για την αίσθηση της ασφάλειας, την υψηλή θέση οδήγησης, το trend, την εμφάνιση – με μια λέξη: το στιλ. Συνεπώς, το νέο Audi A1 Citycarver είναι δικαιολογημένο, ακόμα και αν δεν είναι 4κίνητο, με αναρριχητικές ικανότητες.  
Αλλά δεν έχει σημασία. Επειδή το νέο Audi Α1 Citycarver, παίζει το ρόλο του σύγχρονου στιλιζαρισμένου SUV με πολύ ταλέντο. Μένει μόνο να διευκρινιστεί, αν το μικρό Audi είναι επίσης ικανό να δώσει το κάτι παραπάνω. 



Η δύναμη της λάμψης
Είναι κρίμα που δεν επιτράπηκε στο νέο Audi A1 Citycarver να φέρει το "Q" της ονοματολογίας των SUV της Audi. Έτσι, παρουσιάζεται στους φίλους του αυτοκινήτου, σαν μία ειδική έκδοση του A1 Sportback. Η Audi δεν έχει άμεσο ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι BMW, MINI και Mercedes δεν... ανακατεύονται με τα δεδομένα της κατηγορίας των 4 μέτρων. Μάλιστα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες, η Audi έχει σαφώς μεγαλύτερη λάμψη. Το Citycarver ακυρώνει τη σχέση του με το A1 Sportback, με την εντυπωσιακά μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος του από το έδαφος.



Κατά τα άλλα, δείχνει δυναμικό και σπορ, είναι όμως και... ντοπαρισμένο στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, διαθέτει προστατευτική προστασία από πλαστικό, στο κάτω μέρος της πρόσοψής του, η πίσω αεροτομή δέχεται τις πινελιές της S-Line έκδοσης, ενώ αποκτά πλαστικά τοξοειδή «φρύδια» των τροχών. Χαρακτηριστική είναι η εντυπωσιακή γρίλια με το μοτίβο της κηρήθρας, που το κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος. Είναι όμως μόνο αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει? 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις