Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναλύουμε το Dacia Spring, το SUV των 10.000 ευρώ

Διαβάστηκε από 76096 αναγνώστες - 17/7/2020

Η Dacia κάνει το πρώτο βήμα για την φθηνή ηλεκτροκίνηση στην ζωή μας! Το Dacia Spring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της βιομηχανίας, θα είναι SUV και θα κοστίζει λίγο πάνω 10.000 ευρώ. Η AUTO BILD έχει όλες τις πληροφορίες που έχουν βγει μέχρι τώρα στην επιφάνεια, για το ηλεκτρικό SUV που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Η βιομηχανία της Dacia, κάνει (και αυτή) το άνοιγμα της στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το Dacia Spring, δεν θα είναι ακόμα ένα SUV. Θα είναι το πρώτο (ουσιαστικά) ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε όλη την αγορά, που θα μπορούμε να το αποκτήσουμε, σε πολύ χαμηλή τιμή αλλά και με πολύ καλή αυτονομία κίνησης.
 
 
Το μικρό SUV θα είναι πιθανώς η ευρωπαϊκή έκδοση του κινεζικού Renault K-ZE, και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν πολλά κοινά. Το Dacia Spring δεν θα είναι ένα SUV με δυναμική σχεδίαση αλλά και χαρακτηριστικά, αφού ο σκοπός της βιομηχανίας, είναι να προσφέρει ένα φθηνό SUV, που ο κόσμος θα λατρέψει για μετακινήσεις μέσα στην πόλη.
 

Η Dacia ανακοινώνει αυτονομία κίνησης 200 χιλιομέτρων σύμφωνα με το WLTP, το οποίο συμπίπτει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Renault K-ZE. Το Dacia Spring θα είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία 26,8 kWh με έναν ηλεκτροκινητήρα 45 ίππων. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το Spring θα έχει τελική ταχύτητα 104 χλμ/ώρα.



Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia θα παρουσιαστεί επίσημα το 2021, και οι προβλέψεις δείχνουν πως θα αγαπηθεί από το κοινό, αφού καταφέρνει να ξεπεράσει και τα δύο βασικά προβλήματα της ηλεκτροκίνησης. Με τιμή λίγο πάνω από 10.000 ευρώ και αυτονομία 200 χιλιομέτρων, θεωρούμε την σχεδίαση του Dacia Spring, μια πολύ καλή πρώτη επιλογή, στον κόσμο της φθηνής ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις