Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Οδηγούμε τη νέα Mercedes GLA 220d 4MATIC

Διαβάστηκε από 31505 αναγνώστες - 13/7/2020

Η νέα Mercedes GLA επιτέλους μεγάλωσε, και έγινε ένα πραγματικό SUV. Την οδηγούμε πρώτοι την έκδοση με Diesel κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση, και ανακαλύπτουμε τον υπερυψωμένο χαρακτήρα της.

Μέχρι πρότινος, το compact μοντέλο με τα off-road χαρακτηριστικά, έμοιαζε περισσότερο με ένα υπερυψωμένο A-Class. Τώρα ο διάδοχος του είναι σχεδόν 11 εκατοστά ψηλότερος από πριν, γεγονός που το κατατάσσει στα πραγματικά SUV. Η νέα Mercedes GLA είναι το όγδοο μοντέλο στην οικογένεια των Mercedes SUV. Σχεδιαστικά διακρίνεται για τις ευχάριστες γραμμές, τη στρογγυλή εμφάνιση και τους τυπικούς δεσμούς με τη μάρκα. Όμως ακόμα και αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, η GLA δεν ήταν ποτέ κακό αυτοκίνητο, είχε πάντα καθαρούς και ισχυρούς κινητήρες, καλά κιβώτια ταχυτήτων και άρτια εξοπλισμένο πακέτο ασφαλείας.



Απλά τώρα έγινε τελικά ένα τυπικό κομψό SUV από κάθε άποψη. Η νέα GLA έχει περισσότερους χώρους, αφού είναι σχεδόν 11 εκατοστά ψηλότερη από την προκάτοχο της και έχουν βελτιωθεί οι διαθέσιμοι χώροι τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω καθίσματα. Αυτό που ξεχωρίζει στο εσωτερικό είναι η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος, σε συνδυασμό με την τεράστια οθόνη που περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment MBUX, διάστασης από 7 μέχρι και 10,25 ιντσών.



Το σύστημα MBUX ανήκει στον βασικό εξοπλισμό και διαθέτει πανίσχυρο υπολογιστή και λαμπερά γραφικά, ενώ το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την φράση "Hey Mercedes" αποτελεί πλεονέκτημα. Έτσι, ο φωνητικός έλεγχος παρεμβαίνει πλέον και στον κλιματισμό και το σύστημα πλοήγησης εμφανίζει πληροφορίες διαδρομής με τη μορφή χάρτη στο head-up display και ως «πραγματική εικόνα» στην κεντρική οθόνη. Η νέα GLA εξοπλίζεται με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας της Mercedes, κάνοντας την ζωή του οδηγού πιο ασφαλή.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις