Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιοι παράγοντες μπορούν να σκοτώσουν το κατοικίδιό σας το καλοκαίρι

Ποιοι παράγοντες μπορούν να σκοτώσουν το κατοικίδιό σας το καλοκαίρι

10/5/2024

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν κατοικίδιο
Αν δεν κάνεις εξαερισμό στο αμάξι θα μπεις σε έναν «φούρνο»
Κρατάμε 20 με 25 βαθμούς τον κλιματισμό για να μην τρέχουμε
Οι αντηλιακές μεμβράνες «κόβουν» μέχρι και τρεις βαθμούς Κελσίου

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν κατοικίδιο

Βαδίζουμε αισίως στα μέσα του Μαΐου. Το καλοκαίρι όλο και πλησιάζει, όπως και οι αυξημένες θερμοκρασίες που το συνοδεύουν. Μια «παγίδα» για την υγεία μας, αλλά και των αγαπημένων μας φίλων, των κατοικίδιων. Σκεφτείτε ότι όταν κάνουμε αναφορά σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων, αναφερόμαστε σε ένα ποσοστό περί του 43% των Ελλήνων (όπως αντλήθηκε από έρευνα του 2022). Αντίστοιχα, σε έρευνα που διεξήχθη το ίδιο έτος, οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν ξεπέρασαν το 44%.

Όσοι λοιπόν είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν είναι όλοι οι χώροι προσβάσιμοι, αναγκάζονται και τα αφήνουν στο αυτοκίνητο. Ανοιχτά παράθυρα, κλιματισμός στο ενεργό, παρκάρισμα σε σκιερούς χώρους, πολλά είναι τα «τρικ» τα οποία θα πρέπει να βρεθούν, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λύση για όσο χρειαστεί να περιμένει ο μικρός μας φίλος. Ποια είναι η καλύτερη λύση και ποιο το «εγχειρίδιο» προστασίας από τον καύσωνα;

Αν δεν κάνεις εξαερισμό στο αμάξι θα μπεις σε έναν «φούρνο»

Το πρώτο και βασικό βήμα θα πρέπει να είναι ο εξαερισμός. Αλλάξτε -ελαφρά- την ρουτίνα σας και πηγαίνετε νωρίτερα στο όχημά σας. Ανοίξτε τα παράθυρα, τις πόρτες, ακόμη και το πορτμπαγκάζ, έτσι ώστε να φύγει η «εγκλωβισμένη» ζέστη. Έτσι, θα βοηθήσετε και το έργο του κλιματισμού, ο οποίος θα είναι σε θέση να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία ακόμη πιο γρήγορα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υπό συνθήκες ζέστης, μπορεί να γνωρίσει αύξηση στην θερμοκρασία του έως και 11 βαθμούς Κελσίου σε -περίπου- δέκα λεπτά και 16 βαθμούς σε 20. Σκεφτείτε το πολύωρο διάστημα κατά το οποίο ένα όχημα παραμένει σταθμευμένο. 

Κρατάμε 20 με 25 βαθμούς τον κλιματισμό για να μην τρέχουμε

Μιλώντας για κλιματισμό, οι συμβουλές που ακούμε από τους ειδικούς του χώρου, κάνουν λόγο για όχι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Μια μέση τιμή για την καμπίνα του οχήματός μας, θα μπορούσε να κυμαίνεται από τους 20 έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου. Βέβαια, υπάρχουν και οι συστάσεις περί διαφοράς θερμοκρασίας (σε σχέση με την εξωτερική) γύρω στους έξι βαθμούς Κελσίου. Μην ξεχνάτε ότι όλοι αγαπάμε τη δροσιά σε συνθήκες καύσωνα, αλλά δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε μια ψύξη, ένα κρυολόγημα ή πόσο μάλλον, προβλήματα σε κυκλοφορικό σύστημα. 

Οι αντηλιακές μεμβράνες «κόβουν» μέχρι και τρεις βαθμούς Κελσίου

Ας μιλήσουμε για τις αντηλιακές μεμβράνες, για τις οποίες, έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση τους βοηθάει στην πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς κελσίου. Πολλά παλιά μοντέλα, δεν διέθεταν αντηλιακές μεμβράνες. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να τις προμηθευτούν (και τοποθετήσουν) οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Με μια αναζήτηση στο εμπόριο, μπορούν να βρουν πιστοποιημένες, έτσι ώστε να ενισχύσουν την «θωράκιση» του οχήματός τους, αλλά και να εξασφαλίσουν την νομιμότητα αυτών σε τυχόν ελέγχους της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε