Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Mercedes GLA: Έρχεται με τεράστιες αλλαγές κι ηλεκτρική

Νέα Mercedes GLA: Έρχεται με τεράστιες αλλαγές κι ηλεκτρική

29/4/2024

Και υβριδική και ηλεκτρική η νέα GLA.
Μεγαλύτερη σε μέγεθος και πιο χαμηλή.
Μέχρι και 900 χιλιόμετρα αυτονομία με την μεγάλη μπαταρία!
Τέλος η diesel hybrid έκδοση της.

Αρκετές και ουσιώδης αλλαγές στη νέα γενιά

Η GLA είναι ένα από τα πιο δημοφιλή SUV της Γερμανικής βιομηχανίας, αφού ουσιαστικά είναι η πιο προσιτή επιλογή στην συγκεκριμένη κατηγορία από την Mercedes. Η νέα GLA είναι στο στάδιο των δοκιμών και ήδη έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο, που δείχνουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Mercedes με το νέο της μοντέλο. Και οι αλλαγές δεν είναι καθόλου λίγες...

Και υβριδική και ηλεκτρική η νέα GLA

Έχει γίνει πλέον συνήθεια στις βιομηχανίες να παρουσιάζουν πρώτα την ηλεκτρική έκδοση των μοντέλων τους, και έπειτα τις θερμικές επιλογές. Η αμιγώς ηλεκτρική GLA δεν θα είναι η EQA που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα, αφού θα εγκαταλείπει τα αρχικά EQ. Είναι πλέον δεδομένο πως τα δύο μοντέλα (EQA και GLA) θα συγχωνευτούν κάτω από το όνομα της GLA, που είναι αρκετά πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα MMA, που ουσιαστικά είναι σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Μεγαλύτερη σε μέγεθος και πιο χαμηλή

Μια πολύ βασική διαφορά από τις προηγούμενες γενιές θα είναι το μέγεθος της νέας Mercedes GLA. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από την υπάρχουσα γενιά, ενώ θα είναι και πιο χαμηλή, γεγονός που θα την κάνει να μοιάζει πιο πολύ με crossover. Η εξωτερική της σχεδίαση θα είναι αρκετά πιο δυναμική και θα ξεφύγει από τον σημερινό πιο neutral profile της. 

Μέχρι και 900 χιλιόμετρα αυτονομία με την μεγάλη μπαταρία!

Η ηλεκτρική GLA θα διατεθεί στο κοινό με δύο διαφορετικής χημείας μπαταριές, μια LFP και μια ιόντων-λιθίου και με αυτονομίες που θα φτάνουν έως και τα 900 χιλιόμετρα. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η προσεγμένη σχεδίαση της αεροδυναμικά, που θα βοηθήσει για την μείωση της μέσης κατανάλωσης. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις