Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Περιφέρεια Αττικής: Έρχονται 58 έργα μέσα σε 5 χρόνια

Περιφέρεια Αττικής: Έρχονται 58 έργα μέσα σε 5 χρόνια

29/4/2024

Νέο έργο της Περιφέρειας στον δήμο Πεντέλης
Το συγκεκριμένο έργο έχει κοστολογηθεί στα 133 εκ. ευρώ
Θα διατεθούν συνολικά 233 εκατομμύρια

Νέο έργο της Περιφέρειας στον δήμο Πεντέλης

Την περασμένη Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τον δήμο Πεντέλης για να ελέγξει την πρόοδο των έργων οδοποιίας που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η εν λόγω παρέμβαση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο επιβαρυμένα κυκλοφοριακά σημεία του Δήμου (Λ. Πεντέλης, Αφροδίτης, Αναπαύσεως, Αλ. Παναγούλη και Πλατεία Ν. Πεντέλης) και περιλαμβάνει αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, τοποθέτηση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και νέες διαγραμμίσεις.

Το συγκεκριμένο έργο έχει κοστολογηθεί στα 133 εκ. ευρώ

Το κόστος του έργου ανέρχεται συνολικά σε 133 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 58 εκατομμύρια προέρχονται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ενώ 37 εκατομμύρια προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης(ΕΤΠΑ). Επιπλέον, 5,5 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είπε: «Βρισκόμαστε απόψε σε ένα σημείο, στο οποίο, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς κάθε ημέρα, δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση για 25 περίπου χρόνια. Έχουμε ένα σχέδιο συνεκτικό. Προχωράμε με περισσότερα από 58 έργα, την επόμενη πενταετία, που απαντούν σε όλα τα ζητήματα, με έμφαση στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας».

Θα διατεθούν συνολικά 233 εκατομμύρια

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι πάνω από 233 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας σε όλη την Αττική. Το συνολικό μήκος του δικτύου που αναβαθμίζεται φτάνει τα 1.569 χιλιόμετρα και καλύπτει τις κυριότερες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου. Στο πλαίσιο των έργων, υλοποιούνται εργασίες εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων, τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, σήμανσης και διαγραμμίσεων, φωτεινής σηματοδότησης, καθαρισμού πλευρικών φρεατίων και συντήρησης νησίδων σε όλη την Αττική.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις