Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Για σωστή συντήρηση το χειμώνα – ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

Για σωστή συντήρηση το χειμώνα – ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

15/2/2024

Η εταιρεία ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ με περισσότερους από 200.000 κωδικούς προϊόντων, έχει τα καλύτερα αξεσουάρ για την φροντίδα και την περιποίηση του αυτοκινήτου σας.

Έχοντας ιδρύσει το 2013 κατάστημα στη Χαλκίδα και το 2017 κατάστημα στην Αθήνα, η εταιρεία ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ σήμερα διαθέτει πάνω από 200.000 κωδικούς μεταχειρισμένων αλλά και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών αυτοκινήτων,  οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων ΚΑΘΕ μάρκας, χρονολογίας και κυβισμού. Ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Η αλλαγή σεζόν και συγκεκριμένα ο χειμώνας, σημαίνει αλλαγή στην προσέγγιση του τρόπου οδήγησης, με τις συνθήκες του δρόμου να γίνονται λιγότερο ευνοϊκές και πιο επικίνδυνες. Μια αλλαγή στο κλίμα μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόδοση του οχήματός σας, οπότε η συντήρηση του αυτοκινήτου καθίσταται σημαντική

Σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση, όλοι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, αλλά και να ξέρουν πως να το χρησιμοποιήσουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Τα δύο πιο γνωστά αντιολισθητικά συστήματα είναι οι αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες, με το καθένα να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι από τους πιο γνωστούς  τύπους αλυσίδων, ενώ συνδυάζουν την απόδοση και αξιοπιστία με το χαμηλό κόστος της αγοράς. Χαρακτηρίζονται με βάση το πάχος των κρίκων τους σε τρεις βασικές  κατηγορίες: Αλυσίδες των 9mm: Προορίζονται για αυτοκίνητα με βελτιωμένη ανάρτηση, για χαμηλωμένα αυτοκίνητα αλλά και για αυτοκίνητα με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Αλυσίδες των 12mm: Είναι πιο αποτελεσματικές γιατί έχουν την ικανότητα να διεισδύουν περισσότερο στο χιόνι. Αλυσίδες των 16mm: Kατάλληλες για όλων των τύπων οχήματα με μεγάλες ζάντες και χαμηλοπρόφιλα ελαστικά. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς και οι διαστάσεις τους θα πρέπει να ταιριάζουν με αυτές των ελαστικών. Η ταχύτητα φυσικά με την οποία πρέπει να κινείται ένα όχημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο. Στα τετρακίνητα, εάν υπάρχει ένα μόνο ζευγάρι, τις τοποθετούμε εκεί που ορίζει ο κατασκευαστής.
 
Χιονοκουβέρτες: Οι κουβέρτες χιονιού δεν είναι τόσο γνωστές αλλά φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος γιατί τοποθετούνται πιο εύκολα από τις αλυσίδες, ενώ είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους οχημάτων. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο και να μην προκαλεί πολύ θόρυβο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και χαμηλοπρόφιλα ελαστικά. Οι κουβέρτες χιονιού έχουν το αρνητικό ότι σκίζονται εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση. Είναι επίσης πιο ακριβές από τις αλυσίδες.

Αντιψυκτικά – Παραφλού: Φροντίστε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του κυκλώματος ψύξης. Το αντιψυκτικό είναι πολύ σημαντικό για όλο το χρόνο καθώς περιέχει πρόσθετα για την πρόληψη της διάβρωσης αλλά και τη βελτίωση της ψύξης. Ένας παγωμένος κινητήρας κοστίζει πολύ για να επισκευαστεί οπότε αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τη συγκέντρωση.

Μη χάνετε άλλο χρόνο και επισκεφθείτε το e-shop τους www.glykas-shop.gr  και παραγγείλτε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν αμέσως!

Κεντρικό κατάστημα: Λ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 22210-44797
E-MAIL: [email protected] 
WEBSITE: www.glykas-shop.gr 

Κατάστημα Αθήνας :Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 60Α, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΗΛ:  2105440055  
E-MAIL: [email protected] 
WEBSITE: www.glykas-shop.gr 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις