Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πότε είναι η κατάλληλη εποχή να αλλάξετε υαλοκαθαριστήρες;

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή να αλλάξετε υαλοκαθαριστήρες;

Διαβάστηκε από 23798 αναγνώστες - 12/9/2023

Η πιο κατάλληλη εποχή να αλλάξετε υαλοκαθαριστήρες είναι μετά το καλοκαίρι. Υπάρχουν ωστόσο, μερικές γενικές κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω.

  1. Απόδοση και ορατότητα
Εάν παρατηρείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες δεν καθαρίζουν το παρμπρίζ καλά και αφήνουν λεκέδες ή σημάδια, τότε χρειάζεται να τους αλλάξετε.
  1. Σκασίματα ή φθορές
Εάν παρατηρείτε σκασίματα, ρωγμές ή άλλες φθορές στα λαστιχάκια των υαλοκαθαριστήρων, τότε πρέπει να τους αντικαταστήσετε.
  1. Καιρικές συνθήκες
Εάν ζείτε σε περιοχή με έντονες εποχιακές αλλαγές, ιδιαίτερα με έντονο ή ψυχρό χειμώνα, οι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να υποστούν μεγαλύτερη φθορά. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τους ελέγχετε συχνότερα και αν είναι απαραίτητο να τους αντικαθιστάτε.
  1. Απόδοση κατά τη βροχή
Εάν παρατηρείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες δυσκολεύονται να αφαιρέσουν το νερό από το παρμπρίζ  του οχήματός σας κατά τη διάρκεια της βροχής, τότε είναι καιρός να τους αντικαταστήσετε.

Γενικά, συνίσταται να ελέγχετε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων κάθε μήνα και να τους αντικαθιστάτε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ειδικά μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο, για να έχετε πάντα απόδοση και ορατότητα είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά την κατάστασή των υαλοκαθαριστήρων.

Στο AutoPlanet, θα βρείτε υαλοκαθαριστήρες Bosch  Aerotwin, κορυφαίας ποιότητας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Δεν ξέρετε ποιοι υαλοκαθαριστήρες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας; Καλέστε στο 211 800 881 κι ένας εκπρόσωπος της AutoPlanet θα σας εξυπηρετήσει άμεσα!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις