Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Opel Corsa 1,4 90 PS Auto

8/3/2017

Το Opel Corsa στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο και τον κινητήρα των 90 ίππων αποδεικνύεται ιδιαίτερα άνετο, ειδικά στην κίνηση σε αστικό περιβάλλον.

Το Opel Corsa είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην κατηγορία των σουπερμίνι μοντέλων και διατίθεται σε αρκετές εκδόσεις, για να καλύψει τις ανάγκες των αγοραστών του. Από την γκάμα δεν θα μπορούσε να λείπει και μια αυτόματη έκδοση που να συνδυάζεται με τον 1,4 λίτρων βενζινοκινητήρα των 90 ίππων. Στην χώρα μας, προσφέρεται στην έκδοση εξοπλισμού Innovation, με συμφέρουσα τιμή και μπόλικα έξτρα, όπως αυτόματο κλιματισμό, αυτόματα φώτα, κάμερα οπισθοπορείας, το καλό infotainment και ένα πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας με κινητά τηλέφωνα. Εξωτερικά, όπως είναι λογικό, δεν υπάρχει κάποια διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα Corsa, εκτός από τις στάνταρ ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.   

Εσωτερικό 
Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της έκδοσης Innovation είναι και τα σπορ καθίσματα τα οποία είναι πολύ όμορφα στην όψη, παρέχουν καλή στήριξη στο σώμα και εν τέλει ικανοποιούν και στον τομέα της άνεσης. Το ταμπλό, με όμορφο συνδυασμό μαλακών υλικών και στιλπνών μαύρων πλαστικών στην κονσόλα δημιουργεί μια ωραία, διακριτικά premium ατμόσφαιρα. Οι χώροι είναι αρκετοί για 4 ενήλικες και ο χώρος αποσκευών έχει 285 λίτρα χωρητικότητα. 

Kινητήρας-Κιβώτιο
Ο Ecotec βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων αποδίδει 90 ίππους, συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και αποδεικνύεται ικανοποιητικός τόσο σε αστικό περιβάλλον, όσο και σε ταξίδι. Δεν έχει θορύβους ή κραδασμούς και το τράβηγμα είναι θετικό από τις χαμηλές στροφές εκμεταλλευόμενο και την καλή κλιμάκωση του κιβωτίου. Διαθέτει και χειροκίνητη επιλογή ταχυτήτων, με μπουτόν πάνω στον επιλογέα, ενώ μας έκανε εντύπωση η απουσία συστήματος Stop & Start. Η μέση κατανάλωση της δοκιμής ήταν 8,1 λτ/100 χλμ. 

Οδηγώντας
Το Corsa είναι άνετο και ευκολοδήγητο, όπως έχουμε διαπιστώσει από τις υπόλοιπες εκδόσεις που έχουμε ήδη δοκιμάσει. Στην συγκεκριμένη έκδοση, τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σε υπερθετικό βαθμό. Τα καθίσματα είναι άνετα, με επαρκή πλευρική στήριξη, η ορατότητα πολύ καλή και η ανάρτηση «καταπίνει» τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Μέσα στην πόλη το αυτόματο κιβώτιο σου λύνει τα χέρια, με τις αλλαγές ταχυτήτων να περνούν απαρατήρητες. Στο ταξίδι ισχύουν τα ίδια λίγο-πολύ και μόνο αν πιεστεί ιδιαίτερα και ανέβουν οι στροφές, ανεβαίνει και ο θόρυβος, χωρίς ωστόσο να ενοχλεί. Σε δρόμο με στροφές, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες και η οδική του συμπεριφορά δεν προβληματίζει τον οδηγό του.

Συμπέρασμα
Ο τίτλος τα λέει όλα: το άνετο Corsa. Σε όλα τα πλεονεκτήματα του Corsa, την όμορφη σχεδίαση, την καλή ποιότητα κατασκευής, τους άνετους χώρους και την σύγχρονη τεχνολογία, προσθέστε και την άνεση που χαρίζει στην οδήγηση το αυτόματο κιβώτιο και μόλις βρήκατε το επόμενό σας αυτοκίνητο. Η έκδοση Innovation συνδυάζει συμφέρουσα τιμή και καλό πακέτο εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις