Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet

8/5/2024

Με 449 άλογα και 6κύλινδρο ήπια υβριδικό μοτέρ.
Τα καθίσματα διατηρούνται δροσερά το καλοκαίρι.
Αεραγωγοί στα προσκέφαλα.
Δύο οθόνες στην καμπίνα.

Ιδού η «καυτή» έκδοση της νέας Mercedes CLE Cabriolet

Πρεμιέρα έκανε η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet, η οποία αποτελεί την «καυτή» έκδοση της Mercedes CLE Cabriolet. Το νέο μοντέλο ήρθε με 449 ήπια υβριδικά άλογα και έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της μάρκας δίπλα στην CLE 53 Coupe.

Με 449 άλογα και 6κύλινδρο ήπια υβριδικό μοτέρ

Η Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα βενζίνης 3.0 λίτρων. Το μοτέρ λειτουργεί συνδυαστικά με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ που προσφέρει επιπλέον 23 ίππους και 205 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς του ανέρχεται στα 449 άλογα, ενώ η ροπή στα 560 Nm. Το πανίσχυρο σύνολο ολοκληρώνεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της AMG, που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.  Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,4 δευτερόλεπτα, πριν η τελική ταχύτητα περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα για όσους επιλέξουν το προαιρετικό AMG Driver's Package.

Σπορ εμφάνιση με επιπλέον πακέτα εξατομίκευσης

Αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, η νέα CLE 53 Cabriolet ξεχωρίζει από την αγριωπή μάσκα, τους σπορ προφυλακτήρες, και τις 4 οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο ή γκρι χρώμα, ενώ οι διαθέσιμες ζάντες είναι 19 (στάνταρ) ή 20 (προαιρετικά) ιντσών. Διαθέσιμα είναι επίσης και τα προαιρετικά πακέτα AMG Styling, AMG Night και Carbon.

Δύο οθόνες στην καμπίνα

Στην καμπίνα της νέας Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη για το infotainment με διαγώνιο 11,9 ιντσών. Μιλώντας για την οροφή, χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα για να ανοιγοκλείσει ενώ το αυτοκίνητο κινείται έως και 60 χλμ./ώρα και αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εκεί όπου βρίσκεται και ο χώρος των αποσκευών, χωρητικότητας 295 λίτρων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις