Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Hyundai i30 αναβαθμίστηκε και έκανε πρεμιέρα
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Hyundai i30 αναβαθμίστηκε και έκανε πρεμιέρα

26/3/2024

Τρεις επιλογές αμαξώματος και μικρές αλλαγές στην εμφάνιση.
Επιπλέον εξοπλισμός και συστήματα ασφαλείας.
Δεν αναφέρθηκαν αλλαγές στους κινητήρες.
Από τον Απρίλιο στην παραγωγή.

Τρεις επιλογές αμαξώματος

Το αναβαθμισμένο Hyundai i30 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του. Το οικογενειακό κορεατικό έλαβε μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρεται σε τρία στυλ αμαξώματος. Συγκεκριμένα, το αναβαθμισμένο Hyundai i30 θα συνεχίσει να προσφέρεται ως hatchback, fastback και wagon, αλλά και με τη σπορτίφ έκδοση, N Line.

Μικρές αλλαγές στην εμφάνιση

Σχεδιαστικά, η γρίλια, το ένθετο του προφυλακτήρα κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας και τα περιβλήματα των προβολέων ομίχλης έχουν επανασχεδιαστεί. Από τη μεριά τους, τα μοντέλα N Line, λαμβάνουν σκούρες μεταλλικές πινελιές στους πλαϊνούς αεραγωγούς του μπροστινού προφυλακτήρα, αλλά και νέα σχεδίαση στα μαρσπιέ. Όλα τα μοντέλα έχουν νέα σχέδια τροχών (17 ιντσών και 18 ιντσών) και επτά νέα χρώματα βαφής εντάσσονται στην παλέτα των 12 δυνατών χρωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν τα Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl και Sailing Blue Pearl. Συνδυάζονται με τα χρώματα: Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey και Engine Red.

Επιπλέον εξοπλισμός και συστήματα ασφαλείας

Στην καμπίνα, στάνταρ είναι ο πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη LCD 4,2 ιντσών, ενώ ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, είναι παρών αλλά μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού. Τρεις θύρες USB-C συνολικά, μπροστά και πίσω, είναι επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και ο LED φωτισμός σε καμπίνα και πορτμπαγκάζ. Από κει και πέρα, υπάρχει δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air) για τη δορυφορική πλοήγηση. Το αναβαθμισμένο  i30 διατίθεται πλέον στάνταρ με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας της σουίτας Hyundai Smart Sense. Το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA),  το Lane Following Assist (LFA) και το Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA), είναι κάποια από αυτά.

Δεν αναφέρθηκαν αλλαγές στους κινητήρες

Στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων δεν ανακοινώθηκαν αλλαγές. Έτσι, το i30 θα συνεχίσει να διατίθεται είτε με τον τούρμπο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης (120 άλογα) που διατίθεται και ως ήπια υβριδικός (48V), είτε με τον ήπια υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο των 1,5 λίτρων (160 άλογα). Παρών στην γκάμα είναι και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,5 λίτρων με απόδοση 110 άλογα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις