Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα 3+1 μικρά SUV που προσπερνούν γρηγορότερα σε επαρχιακό δρόμο

Τα 3+1 μικρά SUV που προσπερνούν γρηγορότερα σε επαρχιακό δρόμο

Τα 3+1 μικρά SUV που προσπερνούν γρηγορότερα

25/10/2023

Συγκρίνουμε τις μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει και σας παρουσιάζουμε τα 3+1 πιο γρήγορα μικρά SUV με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με γνώμονα την επιτάχυνση προσπέρασης σε επαρχιακό δίκτυο (60-100 χλμ/ώρα). Τα 4 μοντέλα είναι τα Ford Puma, Opel Mokka, Peugeot 2008 και Seat Arona.

Τα 4 μικρά SUV με χειροκίνητο κιβώτιο με τις ταχύτερες ρεπρίζ 60-100 χλμ/ώρα

Τα μικρά SUV καταφέρνουν να συνδυάζουν μικρές διαστάσεις με μεγάλη ευρυχωρία. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι αρκετά ευέλικτο στην πόλη ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσουν να κάνουν με άνεση εκδρομή 4 ενήλικες επιβάτες.
Τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας διαθέτουν κινητήρες μικρής χωρητικότητας. Πόσο ικανοί είναι αυτοί να επιταχύνουν το αυτοκίνητο; Είναι ασφαλή στις προσπεράσεις τα μικρά SUV; Για να το ανακαλύψουμε, συγκρίνουμε τις μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει ως τώρα και σας παρουσιάζουμε τα 3+1 καλύτερα μικρά SUV με κριτήριο τις ρεπρίζ 60-100 χλμ/ώρα.

Η συγκεκριμένη μέτρηση αφορά στην προσπέραση σε επαρχιακό δίκτυο. Όσο πιο γρήγορα επιταχύνει ένα αυτοκίνητο από τα 60 στα 100 χλμ/ώρα, τόσο λιγότερο θα παραμείνει στο αντίθετο ρεύμα, επομένως τόσο πιο ασφαλής θα είναι η προσπέραση.

Εστιάζουμε σε μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο, μιας και εκεί φαίνονται καλύτερα οι δυνατότητες και η ελαστικότητα του εκάστοτε κινητήρα, αφού τα αυτόματα κιβώτια κάνουν αυτομάτως «kick-down», κατεβάζουν 1 ή 2 σχέσεις στο σασμάν και διευκολύνουν τη διαδικασία, φέρνοντας τις  στροφές του μοτέρ εντός του ωφέλιμου φάσματος λειτουργίας.

Τα 3+1 μοντέλα είναι το Ford Puma, το Opel Mokka, το Peugeot 2008 και το Seat Arona. Ας δούμε την τελική κατάταξη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις