Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας επένδυσε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος George Soros.

Βοήθεια 35 εκ. στην Tesla από τoν Soros

18/5/2018

Στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας επένδυσε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος George Soros, ο οποίος δαπάνησε ένα τεράστιο ποσό για να αγοράσει ομόλογα της Tesla.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού ο 87χρονος Soros, έχει γίνει πλέον ο νέος κάτοχος ομολόγων της αμερικανικής εταιρείας, καθώς μέσω μίας επενδυτικής εταιρείας, την οποία ίδρυσε και ελέγχει ο ίδιος, αγόρασε ομόλογα της εταιρείας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη φίρμα, η οποία είχε αντιμετωπίσει κάποια σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία φήμες αναφέρουν πως συνεχίζουν να υπάρχουν.
 
Το ποσό το οποίο δαπάνησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με ουγγρική καταγωγή, μέσω του Soros Fund Management, ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια δολάρια, αποκτώντας μετατρέψιμα ομόλογα, που λήγουν του Μάρτιο του 2019. Τα μετατρέψιμα ομόλογα είναι υβριδικά χρεόγραφα, τα οποία μπορεί κανείς να ανταλλάξει με μετοχές. Έτσι ένας επενδυτής συμμετέχει στις όποιες αλλαγές αφορούν την τιμή της μετοχής, αλλά με την απόδοση και την υψηλότερη ασφάλεια, που προσφέρει μία επένδυση σταθερού εισοδήματος.

Εκπρόσωποι του fund δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στα μέσα του εξωτερικού, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Soros ασχολείται με την Tesla Motors, καθώς μέχρι πέρυσι, διατηρούσε στην κατοχή του μετοχές της εταιρείας του Elon Musk.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως ο Musk σε ομιλία του προς τους υφιστάμενούς του στις αρχές της εβδομάδας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται μια «διεξοδική αναδιοργάνωση».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις