Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναφορές κάνουν λόγο ότι η μπαταρία του Model X άρχισε να εκρήγνυται ξανά, ακόμα και αν πέρασαν έξι μέρες από την ημέρα που έγινε το ατύχημα.

Mπαταρία Τesla εκρήγνυται 6 μέρες μετά από ατύχημα

16/5/2018

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται πως θα δημιουργήσουν νέες προκλήσεις στα σωστικά συνεργεία και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα τροχαία ατυχήματα. Υπάρχει τεχνογνωσία στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά.

Ένα καλό μάθημα για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι μια σειρά από καταστάσεις δίνει το ατύχημα που έλαβε χώρα πριν από περίπου μια εβδομάδα στην Καλιφόρνια και στοίχισε την ζωή στον οδηγό του Tesla προκαλώντας επίσης σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία άλλα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, εκτός από το να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, έπρεπε να θέσουν υπό έλεγχο και την φωτιά που ξέσπασε αμέσως από το Tesla Model X, την στιγμή που στο αυτοκίνητο συνέβαιναν μικρές εκρήξεις λόγω της ηλεκτρικής του μπαταρίας. Στο σημείο έφτασαν τεχνικοί που αποσύνδεσαν τις μπαταρίες και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς αναφορές κάνουν λόγο ότι η μπαταρία του Model X άρχισε να εκρήγνυται ξανά, ακόμα και αν πέρασαν έξι μέρες από την ημέρα που έγινε το ατύχημα. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η μπαταρία δεν καταστράφηκε εντελώς και ότι με το πέρασμα των ημερών λόγω θερμοκρασίας επήλθαν ξανά περαιτέρω εκρήξεις.

Για να αντιμετωπιστούν τυχόν κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον από παρόμοιες καταστάσεις ο αρχηγός των τοπικών Αρχών παρέδωσε σημειώσεις 13 σελίδων για όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που θα έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Κλειδί φαίνεται να είναι ο τρόπος που μπορεί κάποιος να εξουδετερώσει την μπαταρία πριν αυτή γίνει επικίνδυνη ενώ ήδη αναπτύσσονται εργαλεία για να μπορούν οι αρχές να γνωρίζουν πότε ένα ηλεκτρικό όχημα είναι «ενεργό».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις