Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην επίσημη αποκάλυψη της Aston Martin Rapide AMR προχώρησε η φίρμα.

Το τετράθυρο βρετανικό μοντέλο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία θα κατασκευαστεί σε μόλις 210 μονάδες.

Εκείνοι που θα καταφέρουν να κάνουν δική τους μία από τις 210 Rapide AMR θα δουν το αυτοκίνητο να παίρνει ισχύ από ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος παράγει 580 ίππους και 465 Nm ροπής.

Tο κόστος απόκτησης θα ξεκινά από τις 240.000 δολάρια (περίπου 203.000 ευρώ).

Νέα Aston Martin Rapide AMR με 580 ίππους

13/6/2018

Στην επίσημη αποκάλυψη της Aston Martin Rapide AMR προχώρησε η φίρμα, μοντέλο το οποίο όπως γίνεται εμφανές από την ονομασία του έχει δεχτεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της φίρμας.

Το τετράθυρο βρετανικό μοντέλο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία θα κατασκευαστεί σε μόλις 210 μονάδες, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
 
Εκείνοι που θα καταφέρουν να κάνουν δική τους μία από τις 210 Rapide AMR θα δουν το αυτοκίνητο να παίρνει ισχύ από ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος παράγει 580 ίππους και 465 Nm ροπής, σε αντίθεση με τους 552 ίππους και τα 630 Nm ροπής της Rapide S. Η διαφορετική ρύθμιση του κινητήρα επιτρέπει στο βρετανικό μοντέλο να πιάσει τα 96 χλμ./ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μετριέται στα 330 χλμ./ώρα.

Για να χειριστεί την ισχύ οι μηχανικοί της Aston Martin έχουν προσαρμόσει νέους ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες που μειώνουν τη θέση οδήγησης κατά 10 χιλιοστά, ενώ  αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονα φρένα πίσω να έχουν εγκατασταθεί.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος πλήθος ανθρακονημάτινων στοιχείων κάνουν την εμφάνισή τους όπως ένα εμπρόσθιο σπλίτερ, οι πλαϊνές ποδιές, ένα σπόιλερ στο πίσω μέρος όπως και ένας αεροδυναμικός διαχύτης. Από κει και πέρα από ίνες άνθρακα έχει κατασκευαστεί και το καπό που έχει ενσωματωμένους μεγάλους αεραγωγούς, ενώ τα φωτιστικά σώματα τύπου LED είναι και αυτά μέρος του εξοπλισμού. Τέλος το τεσσάρων απολήξεων σύστημα εξάτμισης και οι τροχοί 21 ιντσών που έρχονται «πακέτο» με ελαστικά Michelin Super Sport, ολοκληρώνουν την εξωτερική εικόνα της  Aston Martin Rapide AMR.
 
 Στο εσωτερικό του, το sedan διαθέτει μία κεντρική κονσόλα από ίνες άνθρακα που διατρέχει όλο το μήκος του οχήματος, ενώ τα καθίσματα είναι «ντυμένα» από δέρμα Alcantara, αν και η μάρκα δίνει τη δυνατότητα και επιπλέον επιλογών έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί η διακόσμηση, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εξωτερικό μέρος.
 
Κλείνοντας να πούμε πως το κόστος απόκτησης θα ξεκινά από τις 240.000 δολάρια (περίπου 203.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις