Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μία νέα πιο ελαφριά και γρήγορη εκδοχή της Alpine A110 αναμένεται να προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Έρχεται ισχυρότερη Alpine A110 (+vid)

7/12/2017

Μία νέα πιο ελαφριά και γρήγορη εκδοχή της Alpine A110 αναμένεται να προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Με κωδική ονομασία «Sport Chassis», η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια ισχυρότερη και πιο ελαφριά έκδοση της υπάρχουσας A110. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα η απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 1,8 λίτρων αναμένεται να αυξηθεί στους 305 ίππους από τους 255 που έχει το τρέχον μοντέλο, ενώ η ομάδα των μηχανικών αναμένεται να μειώσει και το βάρος.
 
Συγκεκριμένα οι μηχανικοί πιστεύουν πως μπορούν να αφαιρεθούν περίπου 50 κιλά από το αυτοκίνητο, τα οποία θα εξοικονομηθούν από την αφαίρεση κάποιον περιττών ανέσεων στην καμπίνα, ένα αναθεωρημένο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και ένα νέο σύστημα ανάρτησης.
 
Έτσι τα μέσα κάνουν λόγο πως αν συμβεί κάτι τέτοιο η A110 Sport Chassis θα μπορεί να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε τέσσερα ή λιγότερο δευτερόλεπτα, έχοντας βελτιώσει τον χρόνο του από την A110 τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι αλλαγές παίρνουν έμπνευση από το αγωνιστικό μοντέλο στο οποίο εργάζεται η Alpine το A110 Cup, το οποίο χρησιμοποιεί ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.8 λίτρων, 273 ίππων, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Öhlins, και φρένα Brembo.
 
Ωστόσο μέχρι να έρθει η A110 Sport Chassis, ας δούμε ένα βίντεο από την Alpine A110.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις