Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο 36χρονος προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι.

Ο 29χρονος, ο οποίος ομοίως διατηρεί συνεργείο στο Χαϊδάρι, επισκεύαζε κλεμμένα οχήματα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας (immobilizer).

Έκλεβαν Ι.Χ από όλη την Αττική για ανταλλακτικά!

13/3/2018

Δεκάδες αυτοκίνητα, όπλα, μοτοσυκλέτες, εξωλέμβιες μηχανές, διαρρηκτικά εργαλεία και άλλα πολλά βρέθηκαν στις οικίες και τις αποθήκες των κατηγορούμενων. Διαβάστε αναλυτικά τι έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ μετά την σύλληψη τους.

Η ασφάλεια Αμαρουσίου ανακοίνωσε την εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε και στην συνέχεια πουλούσε ή «έκοβε» τα αυτοκίνητα με σκοπό την αποσυναρμολόγησή τους για ανταλλακτικά. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: 

«Συνελήφθησαν, στις 10-3-2018 στα Aνω Λιόσια, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών σκύλων, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 33 και 37 ετών, για κλοπές πολυτελών οχημάτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) συνεργοί τους, ηλικίας 29, 36, 51και 59 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Τελωνιακού Κώδικα.

Από την έρευνα, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικού δικτύου στο οποίο καθένας από τους δράστες, κατείχε συγκεκριμένο ρόλο. Συγκεκριμένα ο 33χρονος, μαζί με συνεργούς του, προέβαινε από τον περασμένο Ιούλιο, σε κλοπές πολυτελών οχημάτων κυρίως συγκεκριμένης μάρκας, καθώς και μηχανών μεγάλου κυβισμού. Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας (immobilizer).

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας του 37χρονου, είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν ο 59χρονος μαζί με τον 51χρονο, στις Αφίδνες.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι. Ο 29χρονος, ο οποίος ομοίως διατηρεί συνεργείο στο Χαϊδάρι, επισκεύαζε κλεμμένα οχήματα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο έφερε τμήματα κλεμμένου οχήματος.

Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και αποθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Δεκατρία (13) αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα
  • Τρείς (3) εξωλέμβιες μηχανές
  • Δεκαπέντε (15) μη αυτοκινούμενα οχήματα
  • Πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων
  • Πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων οχημάτων
  • Τρία (3) κυνηγετικά όπλα
  • Δύο (2) πιστόλια
  • Μεταλλικοί ράβδοι, σιδερογροθιές, μαχαίρια και φυσίγγια
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τέσσερα (4) αυτοκίνητα και δύο (2) μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Θησείο, Aγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι και Αθήνα) και το Λουτράκι, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.»

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις