Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το επόμενο Subaru WRX STI θα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, κάτι που σημαίνει πως μάλλον ο turbo boxer κινητήρας θα αντικατασταθεί από ένα plug-in υβριδικό σύστημα (στη φωτό το Viziv Performance Concept).

O επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Subaru στην Ευρώπη, David Dello Stritto, είπε πως το νέο WRX STI θα υπάρξει στο μέλλον, κάτι που όμως απαιτεί χρόνο, ενώ καθησύχασε τους φίλους της εταιρείας λέγοντας πως το μοντέλο δεν θα χάσει τον «fun to drive» χαρακτήρα του.

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το «ηλεκτρισμένο» WRX STI δεν υπάρχει ακόμα. Αυτό που έχουμε είναι ο αισθητικός προπομπός του, που δεν είναι άλλος από το πρωτότυπο Viziv Performance που είδαμε πρόσφατα στην έκθεση του Τόκιο.

Σίγουρο είναι πως το μοντέλο θα πατήσει στη νέα πλατφόρμα Subaru Global Platform (SGP), η οποία σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου και τα υβριδικά οχήματα και για αυτό διαθέτει προστατευμένο χώρο για το ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες.

«Ηλεκτρίζεται» το επόμενο Subaru WRX STI

14/11/2017

Η αυτοκίνηση αλλάζει και το Subaru WRX STI είναι «αναγκασμένο» να προσαρμοστεί. Για αυτό, στην επόμενη εκδοχή του το εμβληματικό μοντέλο θα υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία, ενώ υπόσχεται πως θα διατηρήσει αναλλοίωτο τον «fun to drive» χαρακτήρα του.

Το επόμενο Subaru WRX STI θα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τον επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας στην Ευρώπη, David Dello Stritto. Όπως είπε σε συνέντευξή του, ο turbo boxer κινητήρας των 2,5 λτ. «απλά δεν μπορεί να υπάρχει στο μέλλον», κάτι που σημαίνει πως μάλλον θα αντικατασταθεί από ένα plug-in υβριδικό σύστημα.
 
Η προσθήκη των ηλεκτρικών κινητήρων δίνει νέες προοπτικές στο μοντέλο, ανάμεσά τους και η δυνατότητα να κινούνται ηλεκτρικά οι πίσω τροχοί, ενώ πιθανό είναι ο κινητήρας – σήμα κατατεθέν να παραμείνει ως ο «πυρήνας» του συστήματος.
   
Όπως είπε και το μεγαλοστέλεχος στης Subaru, το νέο WRX STI θα υπάρξει στο μέλλον, κάτι που όμως απαιτεί χρόνο, ενώ καθησύχασε τους φίλους της εταιρείας λέγοντας πως το μοντέλο δεν θα χάσει τον «fun to drive» χαρακτήρα του. Αν και δεν ομολόγησε πως το όχημα θα είναι όντως υβριδικό, είπε πως η Subaru παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην αγορά και κάνει τον προγραμματισμό της βάσει αυτών των πληροφοριών.
 
Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το «ηλεκτρισμένο» WRX STI δεν υπάρχει ακόμα. Αυτό που έχουμε είναι ο αισθητικός προπομπός του, που δεν είναι άλλος από το πρωτότυπο Viziv Performance που είδαμε πρόσφατα στην έκθεση του Τόκιο. Σίγουρο είναι πως το μοντέλο θα πατήσει στη νέα πλατφόρμα Subaru Global Platform (SGP), η οποία σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου και τα υβριδικά οχήματα και για αυτό διαθέτει προστατευμένο χώρο για το ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες. Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru προγραμματίζεται να λανσαριστεί το 2020.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις