Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εκσυγχρονισμένο και πλήρως ανανεωμένο το νέο Ford αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μικρή κατηγορία. Ένα καινούργιο πλαίσιο θα το έκ ανε ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Είναι όσο οικονομικοί υπόσχονται οι τρικύλνδροι; Ο 1000άρης EcoBoost είναι πολυβραβευμένος και όχι άδικα.

Ford 1.0 Ecoboost vs C3 Puretech 110 vs Corsa 1.0 vs i20 Blue 1.0 T-GDI

Διαβάστηκε από 9559 αναγνώστες - 17/1/2018

Το Fiesta απέναντι στην ελίτ της κατηγορίας - Το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Ευρώπης αντιμετωπίζει την ελίτ της κλάσης των μικρών. Μικρά βέβαια είναι μόνο στο όνομα.

Η μικρή κατηγορία έχει πάρει φωτιά με τις τελευταίες αφήξεις. Από την μια το i20 που άλλαξε ριζικά και έχει πλέον βλέψεις για την κορυφή, από την άλλη το C3 με την trendy εμφάνιση παίζει τον ρόλο του διαφορετικού ενώ το κλασικό και ευρύχωρο Corsa έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών εδώ και πολλά χρόνια. Τι γνώμη έχει γι όλα αυτά το πλήρως ανανεωμένο Fiesta; 

Τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα των πωλήσεων και όπως είναι λογικό οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν την σημαντική κατηγορία. Με τις διαστάσεις να φτάνουν και να ξεπερνούν τα 4 μέτρα τα C3, Corsa, i20 και Fiesta μπορούν να μεταφέρουν με σχετική άνεση μια οικογένεια με τις αποσκευές της αλλά και να παίξουν το ρόλο του πρώτου αυτοκινήτου ενός 20άρη.

Το Fiesta στην τελευταία του γένια βελτιώθηκε εκεί που πονούσε, δηλαδή στην προσφερόμενη άνεση, στην απτή ποιότητα ενώ εκσυγχρονίστηκε στα συστήματα ψυχαγωγίας, πολυμέσων και συνδεσιμότητας. 
Οι περισσότερες εντολές για τα περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου γίνονται πλέον από μια οθόνη αφής που είναι εύκολη στην λειτουργία της. Ο 1000άρης τρικύλινδρος έχει απόδοση 125 ίππων και κινεί με περισσή άνεση τα 1159 κιλά του Fiesta, είναι εξελιγμένος και αρκετά οικονομικός σε καύσιμο. 
Το μεταξόνιο παρέμεινε αμετάβλητο στα 2,49 μέτρα την ώρα που το i20 έχει ένα από τα μεγαλύτερα μεταξόνια της κατηγορίας( 2,57 μ) και όπως είναι λογικό είναι πιο ευρύχωρο από το σπορ Fiesta, και όχι μόνο. Τα 4 μοντέλα είναι άνετα και ευρύχωρα χωρίς σημαντικές ελλείψεις, κάνουν τα πάντα και συμφέρουν. Ας δούμε την έκβαση της σκληρής κόντρας.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις