Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Puma – VW T-Roc: Χαοτικές διαφορές στην ίδια τιμή
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma – VW T-Roc: Χαοτικές διαφορές στην ίδια τιμή

Διαβάστηκε από 185121 αναγνώστες - 26/7/2022

Γιατί το 2022, στα ίδια σχεδόν λεφτά, να υπάρχουν τέτοιες διαφορές στην ίδια κατηγορία; Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: 2 χρόνια εγγύηση το T-Roc όταν το Puma έχει 8, ενώ θα «σκας» τα διπλά σε service και 50% παραπάνω σε βενζίνες στο ταξίδι με το VW. Το T-Roc πιο φτωχό σε εξοπλισμό και με αισθητά μικρότερο πορτ-μπαγκάζ από το Puma! Τελικά μήπως πληρώνεις μόνο σήμα κι όχι ουσία σε κάποια μοντέλα;

Συγκρίνουμε το Ford Puma με το VW T-Roc σε 11 τομείς

11 τομείς σύγκρισης στα πιο κρίσιμα ζητήματα. Αυτά είναι τα νέου τύπου συγκριτικά τα οποία μόνο το Autoagora δημιουργεί. Κάνουμε την αρχή με το νέο VW T-Roc, που μόλις δέχτηκε βελτιώσεις (facelift), το οποίο βάζουμε απέναντι στο πάντα δημοφιλές Ford Puma. Οι τομείς αφορούν τόσο τα κόστη αγοράς και συμβίωσης (κατανάλωση, τιμές service), όσο την ασφάλεια (οδηγικά βοηθήματα, φρένα, προσπέραση) αλλά και την άνεση (εξοπλισμός, ευρυχωρία, πορτ-μπαγκάζ). Για τη σύγκριση επιλέξαμε τις βασικές εκδόσεις των μικρών SUV, δηλαδή το Ford Puma των 125 ίππων στο πακέτο εξοπλισμού ST-Line με τιμή 25.290 ευρώ και το VW T-Roc των 110 ίππων στην έκδοση Life, με τιμή 24.300 ευρώ.
Ποια θα είναι η έκβαση του αγώνα; Θα καταφέρει το φρεσκαρισμένο T-Roc να κερδίσει το Puma; Πριν προχωρήσουμε στα «γκολ» του κάθε μοντέλου, θα σας αναφέρουμε πως σε 7 τομείς βρήκαμε σημαντικές διαφορές, αποδεικνύοντας πως δεν είναι «όλα το ίδιο», όπως πολλοί θεωρούν για τα νέα αυτοκίνητα. 

Το άρθρο συγκέντρωσε πολλά και ενδιαφέροντα σχόλια από τους αναγνώστες μας, από τα οποία φάνηκε πως η άποψη του κόσμου για το VW T-Roc δεν είναι και η καλύτερη… Τα σχόλια αυτά έγιναν δεύτερο, ξεχωριστό άρθρο, που θα δείτε εδώ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με μια ματιά οι 11 τομείς σύγκρισης του VW T-ROC απέναντι στο Ford Puma

Tα 11 Βήματα Νικητής
1 Τιμή: 24.300 ευρώ κοστίζει το VW T-Roc και 25.290 ευρώ το Ford Puma, συγκρίνοντας τις βασικές εκδόσεις. Το T-Roc είναι 990 ευρώ φθηνότερο.
2 Εγγύηση: 8 χρόνια έχει το Ford Puma και 2 χρόνια το VW T-Roc. Με 420 ευρώ παίρνεις άλλα 2 χρόνια και γίνονται 4 στο T-Roc. Το T-Roc έχει 6 χρόνια μικρότερη εγγύηση.
3 Kατανάλωση: Σε μικτό κύκλο το Ford Puma καταναλώνει 6,5 λτ/100 χλμ, ενώ σε ταξίδι (με 100 χλμ/ώρα) 4 λτ/100 χλμ. Αντίστοιχα, το VW T-Roc «καίει» 7,1 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο και 5,8 λτ/100 χλμ σε ταξίδι με την ίδια ταχύτητα. 50% μεγαλύτερη κατανάλωση στο ταξίδι έχει το T-Roc.
4 Κόστος service 5ετιας: Με το Ford Puma θα πληρώσετε 477 ευρώ στα 5 χρόνια για service, ενώ με το VW T-Roc 870 ευρώ στα 5 χρόνια. Το κόστος service για το T-Roc είναι διπλάσιο.
5 Χώρος αποσκευών: Το Ford Puma έχει 456 λίτρα πορτ μπαγκάζ + 80 λίτρα με το (standard) MegaBox στο χώρο των αποσκευών, κάνοντας το σύνολο 536 λίτρα. Το VW T-Roc έχει 445 λίτρα πορτ-μπαγκάζ. 91 λίτρα μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ το Ford Puma.
Κάντε ένα διάλειμμα και δείτε εδώ τα ουσιαστικότερα σχόλια των αναγνωστών μας για τη σύγκριση των 2 μοντέλων!
6 Εξοπλισμός ασφαλείας: Το Ford Puma ως standard διαθέτει προειδοποίηση σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα και ακινητοποίηση μετά τη σύγκρουση. Στον αντίποδα το VW T-Roc διαθέτει σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Θεωρούμε πιο σημαντικό το αυτόματο φρενάρισμα του Puma.
7 Εξοπλισμός άνεσης: Το Ford Puma έχει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης που ανάβουν αυτόματα όταν στρίβει, αυτόματη μεγάλη σκάλα, cruise control, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, επιλογή οδηγικών προφίλ και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Το VW T-Roc διαθέτει αισθητήρες βροχής και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, στοιχεία που δεν διαθέτει το Puma. Συνολικά, το Ford έχει 4 παραπάνω στοιχεία εξοπλισμού.
8 Φρένα (από τα 100 χλμ/ώρα): Το Ford Puma χρειάζεται 37,2 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ/ώρα, και το VW T-Roc 36,9 μέτρα. Η διαφορά 30 εκατοστών δεν θεωρείται σημαντική.
9 Προσπέραση (60-100 χλμ/ώρα): Το Ford Puma επιταχύνει από 60 στα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 7,2 δλ και το VW T-Roc σε 7,7 δλ. Η διαφορά μισού δευτερολέπτου δεν θεωρείται σημαντική.
10 Γόνατα πίσω επιβατών: Το Ford Puma έχει 11,2 εκατοστά «αέρα» για τα γόνατα, ενώ VW T-Roc έχει 11,4 εκατοστά. Δεν θεωρούμε σημαντική τη διαφορά 2 χιλιοστών.
11 Απόσταση από το έδαφος: Το Ford Puma απέχει από το έδαφος 16,6 εκατοστά, και το VW T-Roc 16,1 εκατοστά. Χωρίς σημαντική διαφορά.
Puma - T-ROC 6-1

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε