Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    SEAT ARONA 1.0 TSI

    Διαβάστηκε από 97640 αναγνώστες - 16/5/2019

    (+) Ελαφρύ και ασφαλές αμάξωμα, ροπάτος κινητήρας, καλή χωροταξική διαρρύθμιση
    (-) Δύσχρηστο κιβώτιο, χαμηλά τοποθετημένη οθόνη πλοήγησης, ελαφριά κλίση χώρου φόρτωσης, ισχυροί αεροδυναμικοί θόρυβοι
    .

    Το Arona είναι ένα σχεδόν άρτιο από κάθε άποψη μικρό SUV. Με μήκος 4.138 χλστ. είναι το μικρότερο μετά το EcoSport (4.096 χλστ.) μοντέλο του συγκριτικού μας και με μόλις 1.174 κιλά βάρος το πιο ελαφρύ μετά το Kia (1.172 κιλά).



    Οι μικρές διαστάσεις συνήθως παραπέμπουν σε περιορισμένους χώρους στο εσωτερικό, στην περίπτωση του Arona όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι χώροι είναι άνετοι, το εσωτερικό ευχάριστο και τακτοποιημένο με όλου τους διακόπτες σε εύκολα προσβάσιμες θέσεις, πλην ίσως της χαμηλά τοποθετημένη οθόνη πλοήγησης, η οποία και αποσπά εν μέρει την προσοχή.



    Τα θετικά σχόλια συνεχίζονται και σε ό,τι αφορά στην οδική συμπεριφορά του Arona: ο τρικύλινδρος κινητήρας των 115 ίππων και 200 Nm ροπής ταιριάζει «γάντι» στο αυτοκίνητο, η ανάρτηση αν και σφιχτή απορροφά με καλό τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ και η κατανάλωση είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής (6,1 λίτρα).



    Μικρή παραφωνία αποτελούν οι θόρυβοι από τους καθρέπτες. Αν το Arona δεν διετίθετο με μόλις 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, όλα θα ήταν καλύτερα.

    2η θέση - 522 βαθμοί

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ