Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δείτε τα 7 καλύτερα σε κατανάλωση μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς.

ΕΡΕΥΝΑ: Ποιο μικρό έχει την μικρότερη κατανάλωση?

Διαβάστηκε από 225480 αναγνώστες - 2/9/2019

Ήρθε η ώρα για πραγματικές καταναλώσεις. Όχι τις άπιαστες που υπόσχονται οι εταιρίες, αλλά τις πραγματικές και αντικειμενικές καταναλώσεις βενζίνης που μετρήσαμε εμείς οι ίδιοι. Είναι γνωστό πως τα μικρά μοντέλα καίνε λίγο, ποια είναι όμως τα 7 καλύτερα στον συγκεκριμένο τομέα?

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση είναι το βασικότερο κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου την τελευταία δεκαετία. Περίεργο? Καθόλου, μιας και η εποχή το επιβάλλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ακόμα και στην θεωρητικά πιο φειδωλή κατηγορία, αυτή των μικρών μοντέλων. Εκεί, η χαμηλή κατανάλωση δεν είναι ζητούμενο, αλλά περισσότερο απαίτηση από τον αγοραστή, με τις εταιρίες να υπόσχονται εξωπραγματικά χαμηλά νούμερα ακόμα και στις εκδόσεις βενζίνης. Πόσο καίνε όμως στην πραγματικότητα τα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς;

Στην προσπάθεια μας να βρούμε το καλύτερο βενζινοκίνητο μικρό σε κατανάλωση, καταλήξαμε στην πιο οικονομική 7άδα η οποία είναι τα: Citroen C3, Ford Fiesta, Peugeot 208 GT-Line, Renault Clio, SEAT Ibiza, Skoda Fabia και Toyota Yaris. Πρώτα όμως να πούμε δυο λόγια για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τις μετρήσεις.

Κύριος γνώμονας και σκοπός μας είναι να αναπαραγάγουμε μέσω μίας συγκεκριμένης διαδικασίας, την κίνηση σε πραγματικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν, το «μενού» περιλαμβάνει μία διαδρομή συνολικού μήκους 155 χλμ., από την οποία τα 54 χλμ.(τα 20 από αυτά γίνονται με "τέρμα" το γκάζι) γίνονται σε εθνικό ανοικτό δρόμο, και τα 101 υπόλοιπα χλμ. στην πόλη και εκτός αυτής στον επαρχιακό δίκτυο.

Διατηρώντας όμως τις ίδιες συνθήκες και παραμέτρους σε όλα τα αυτοκίνητα, μπορούμε με σιγουριά να σας παρουσιάσουμε τα 7 καλύτερα μικρά μοντέλα βενζίνης στον τομέα της κατανάλωσης.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις