Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    9. Citroen C1: Το στυλάτο που ξεχωρίζει

    Διαβάστηκε από 57871 αναγνώστες - 14/10/2019

    Η 5θυρη έκδοση του Citroën C1 τραβάει αμέσως τα βλέμματα, χάρη στη μοντέρνα και ελκυστική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου πόλης. Ένα αυτοκίνητο που αποτελεί την επιτομή της αστικής μετακίνησης σε μόλις 3,46μ. μήκος.

    Εμφάνιση: Παιχνιδιάρικο και μοντέρνο
    Η 5θυρη έκδοση του Citroën C1 τραβάει αμέσως τα βλέμματα, χάρη στη μοντέρνα και ελκυστική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου πόλης. Ένα αυτοκίνητο που αποτελεί την επιτομή της αστικής μετακίνησης σε μόλις 3,46μ. μήκος. Η εμφάνιση του χαρακτηρίζεται καλαίσθητη και παιχνιδιάρικη, προβάλλοντας άμεσα την νεανική του υπόσταση. Έχει την δικιά του σχεδιαστική ταυτότητα με κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης να είναι τα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα, η διπλή γρίλια με το σήμα της εταιρίας στη μέση να ενσωματώνεται και φυσικά τα κάθετης διάταξης φώτα LED.



    Εσωτερικό: Φωτεινό και διαμορφώσιμο
    To εσωτερικό του Citroen C1 ακολουθεί και εκείνο την αρχή σχεδίασης του εξωτερικού με νεανικό χαρακτήρα και σύγχρονο διάκοσμο. Το σύστημα infotainment (προαιρετικό) με οθόνη αφής 7 ιντσών αναβαθμίζει την εικόνα του εσωτερικού ενώ τα σκληρά πλαστικά είναι καλής ποιότητας και έχουν ικανοποιητικό φινίρισμα. Οι χώροι παραμένουν καλοί και σε κάθε περίπτωση ικανοποιούν τους 4 επιβάτες που θα θελήσουν να μετακινηθούν στο μοντέρνο εσωτερικό του. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 196 λίτρων και εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

    Κινητήρας-επιδόσεις: Αναβαθμισμένος και οικονομικός ο 1.000άρης
    Το Citroen C1, προσφέρεται με τον αναβαθμισμένο 3κύλινδρο 1.000άρι ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος έχει αυξημένη ιπποδύναμη στα 72 άλογα. Στην πράξη το μοτέρ είναι ραφιναρισμένο, ήσυχο, αλλά και ζωηρό, χωρίς να αμελεί την οικονομία καυσίμου, αφού η  πραγματική μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,2 λτ./100 χλμ. 0-100 σε 14.3 δευτ. τελική στα 160χλμ./ώρα και μόλις 915 κιλά βάρος μαζί με τον οδηγό.



    Οδική συμπεριφορά: Πρώτα η άνεση, μετά η ευχαρίστηση
    Το Citroen C1 παρουσιάζει ένα πολύ θετικό οδηγικό προφίλ, εστιασμένο πρωτίστως στην άνεση και μετέπειτα στην ευχαρίστηση. Είναι ευκολοδήγητο στην καθημερινότητα και ευέλικτο, ενώ το τιμόνι με τη σειρά του, προσφέρει πολύ καλή αίσθηση καθιστώντας το ιδανικό στην πόλη και ακριβές σε μεγάλες ταχύτητες. Οι κλίσεις στις στροφές είναι αισθητές και προκαλούνται εξαιτίας της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης, όμως θα στρίψει με σιγουριά ακόμα και με αρκετά χιλιόμετρα, χωρίς παρενέργειες.
     
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ