Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Premium συγκριτικό: Peugeot 5008 - BMW X3 sDrive18d - Volvo XC60 D4

Διαβάστηκε από 6726 αναγνώστες - 8/10/2018

Πολλοί οδηγοί θέλουν ένα απλό αμάξι που, όπως λένε, ρόδες να χει, να κάνει τη δουλειά του και τίποτα παραπάνω. Τα Peugeot 5008, BMW X3 και Volvo XC60 είναι έτοιμα να... σου κάνουν πρόταση γάμου.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποιο είναι το πιο όμορφο;
Η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο και στο συγκριτικό μας έχουμε 3 επιβλητικά αμαξώματα που εκπέμπουν κύρος ακόμα και σταματημένα. Αρχικά το Volvo XC60, βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) και με μήκος στα 4,7 μ. δεν περνά απαρατήρητο.

Γνήσιος εκπρόσωπος της σουηδικής φιλοσοφίας με μεγάλη μάσκα, LED φώτα και καθαρές γραμμές. Το σχήμα L στα πίσω φώτα φωνάζει Volvo από μακριά δίνοντας και μία μοντέρνα εικόνα. Στη συνέχεια έχουμε την BMW X3, ένα αυτοκίνητο ίδιου μήκους με κύρια χαρακτηριστικά τους δυναμικούς προφυλακτήρες ( εμπρός και πίσω) τα εντυπωσιακά αιχμηρά φωτιστικά LED σώματα αλλά και τη πολύ μεγάλη κλασικά μάσκα της εταιρίας.  Οι έντονες ακμές και τα νεύρα σε όλο το αμάξωμα της δίνουν αρκετά δυναμικό παρουσιαστικό με το ύψος από το έδαφος στα 208 χλστ. να εντείνουν το κύρος της. Τέλος, έχουμε την ευχάριστη έκπληξη από την Γαλλία όπου το Peugeot 5008 πέτυχε τη τέλεια αρμονία ανάμεσα σε κομψότητα και επιθετικότητα.

Η ζυγαριά είναι ακριβώς στη μέση και σε αυτό βοηθούν, η μεγάλη και εντυπωσιακή μάσκα της εταιρίας στο εμπρόσθιο μέρος, όπως και  ο μεγάλος αεραγωγός από κάτω που εξοπλίζεται με προβολείς ομίχλης. Με στόχο να μην θυσιαστεί χώρος από τα κεφάλια των επιπλέον 2 θέσεων, το 5008 έχει πιο τετραγωνισμένη οροφή στο τελείωμα του, εντείνοντας το μέγεθος του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις