Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Στον θρόνο των Sports Tourer

    Διαβάστηκε από 15701 αναγνώστες - 15/6/2019

    Ο χώρος αποσκευών BMW Active Tourer έχει 468 λίτρα χωρητικότητα. Η πίσω σειρά καθισμάτων κινείται μηχανικά εμπρός και πίσω και οι ρυθμιστές κλίσης της πλάτης των καθισμάτων τοποθετούνται και στις τρεις πλάτες. Ωστόσο, ο χώρος είναι περιορισμένος για τους επιβάτες πίσω.




    Το βαθύ περβάζι διευκολύνει τη φόρτωση των αποσκευών, για παράδειγμα τα κιβώτια μπορούν να φορτωθούν εύκολα. Με επιπλέον επιβάρυνση, οι πλάτες των καθισμάτων διπλώνουν ηλεκτρικά από το πορτπαγκάζ. Ιδιαίτερο αλλά πολύ εξυπηρετικό gadget. Στην B-Class έχουμε σχεδόν την ίδια εικόνα στο εσωτερικό, με λιγότερο ωφέλιμο φορτίο και όχι τόσες δυνατότητες μεταβλητότητας.



    Και στα δύο αυτοκίνητα, δεν θα έβλαπτε να υπήρχαν ακόμα καλύτερα καθίσματα.
    Στην B 200, οι πλάτες των μπροστινών καθισμάτων έχουν πιο σταθερή υποστήριξη, ενώ στην 218d τις αντίστοιχες ευρύτερες επιφάνειες δεν τις λες και επιτυχημένες. 

    Οδηγώντας
    Η ανάρτηση της νέας Mercedes B180d είναι αποτελεσματική και έχει ομαλή απόσβεση, χωρίς να είναι «νευρική» στις αντιδράσεις της, όπως η αντίστοιχη της 218dH BMW συμπεριφέρεται πολύ νευρικά στους κακούς δρόμους και μεταφέρει άσκοπη ταλαιπωρία στους επιβάτες στις αλλαγές κατεύθυνσης.



    Ακόμη και στις μικρότερες διορθώσεις γίνεται νευρική, κάτι που δεν ταιριάζει με το κατά τα άλλα αναβαθμισμένο πλαίσιο. Και από φρένα; Επίσης τα καλύτερα και στις δύο πλευρές. Η Mercedes προειδοποιεί στο απότομο φρενάρισμα με προσομοιωμένους θορύβους ατυχήματος και σφίξιμο στις ζώνες ασφαλείας (ένα σκόπιμα κατασκευασμένο προειδοποιητικό μέτρο). Από πλευράς κινητήρων, ο 2λιτρος κινητήρας της Mercedes δίνει μια ισχυρότερη αίσθηση και είναι πιο οικονομικός, μιας και καταναλώνει 0,3 λίτρα ντίζελ λιγότερα από τον αντίστοιχο της 218d.



    Συνοψίζουμε. Η Β είναι πιο ευχάριστη στην οδήγηση, με καλύτερη οδική συμπεριφορά, πιο γρήγορη, ενώ προσφέρει περισσότερη τεχνολογία για περισσότερα χρήματα. Μάλλον, αυτοκίνητο για νικητές!

    Συμπέρασμα
    Η Mercedes με την B 200d προσφέρει μια ευχάριστη σχεδίαση, ένα απόλυτα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων, ένα πολύ ασφαλές στην οδήγηση αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή, η BMW με το Active Tourer δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει από την πίσω θέση.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ