Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συγκρίνουμε Mazda 3 με Opel Astra

Διαβάστηκε από 42049 αναγνώστες - 15/1/2020

Η ζωή είναι πολύχρωμη! Όχι πάντα, αλλά σε κάθε περίπτωση συχνά. Μάλιστα, στην περισσότερο... ευγενή μικρομεσαία κατηγορία υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία. Απόδειξη αυτής της άποψης αποτελεί η σύγκρισή μας, που φέρνει αντιμέτωπα τα Opel Astra και Mazda 3.

Το πρόσφατα ανανεωμένο γερμανικό μοντέλο παίζει το ρόλο του οικονομικού και ευρύχωρου συμπαθητικού τύπου, ενώ ο Ιάπωνας της παρέας «ποντάρει» περισσότερο στην τεχνολογική καινοτομία και στην όμορφη σχεδίαση. Εμπρός, λοιπόν... Ουσιαστικά αρκεί μία ματιά στη... λαμαρίνα, για να αναγνωρίσει κανείς το πλεονέκτημα του Astra στους χώρους. Γιατί, παρότι το Mazda με μήκος 4,46 μέτρων είναι κατά 9 εκατοστά μακρύτερο, στο εσωτερικό του είναι πιο στενόχωρο. Το ιαπωνικό μοντέλο, λοιπόν, παραμένει cool και ως προς τις υπόλοιπες διαστάσεις:



Για παράδειγμα, η οροφή του είναι κατά 5 cm χαμηλότερη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες της πίσω σειράς θέσεων, με ύψος άνω του 1,80 m, να πρέπει να μαζέψουν το κεφάλι τους. Πάντως, και στην μπροστινή σειρά θέσεων φαίνεται να λείπουν από τον Ιάπωνα κάποια, λίγα εκατοστά. Όσοι δεν τα έχουν ανάγκη, θα δώσουν σημασία στο minimal, αλλά λειτουργικό cockpit. Ο πιεζο-περιστροφικός διακόπτης ανάμεσα στα καθίσματα δεν αποσπά την προσοχή του οδηγού και τον αφήνει να περιηγηθεί με άνεση σε όλα τα menu στην οθόνη, που βρίσκεται ψηλά και σε καλό σημείο για το οπτικό πεδίο του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις