Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συγκρίνουμε τη νέα Skoda Octavia με το Hyundai i30 Fastback

Διαβάστηκε από 23979 αναγνώστες - 7/10/2019

Ποιος το περίμενε πως το κλασικό σχήμα θα επιστρέψει στην κατηγορία των μικρομεσαίων? Η Hyundai επιστρέφει σε αυτή την κατηγορία με την έκδοση fastback, και έρχεται αντιμέτωπη με το αφεντικό της κατηγορίας, την Octavia της Skoda.

Λίγα λόγια και σταράτα! 
Η Hyundai χτυπάει πλέον σε όλα τα μέτωπα και σήμερα θα ανταγωνιστεί τον κορυφαίο καρδιοκατακτητή των μικρομεσαίων στη χώρα μας. Η Octavia είναι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος θα μπορούσε να της τύχει..

Fastback σημαίνει γρήγορο «πίσω μέρος». Η Hyundai στο προσπέκτους μιλάει κολακευτικά για ένα κουπέ… με τέσσερις πόρτες. Η συνέχεια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μιας και ανοίγοντας την μεγάλη γυάλινη 5η πόρτα, αποκαλύπτεται ένα πρακτικό hatchback. Το τρίτο μοντέλο στην γκάμα του i30, μετά το πεντάπορτο και το station wagon, λέγεται fastback αλλά θα του ταίριαζε καλύτερα το όνομα fast-kombi. Διαθέτει καλούς χώρους και είναι γεμάτο έξυπνες λύσεις μεταβλητότητας όπως στα station wagon. Ο καλύτερος του είδους όμως ακούει στο όνομα Octavia έχοντας έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Δεν υπάρχει καλύτερος αντίπαλος για να δούμε πόσο καλά τα πάει το νέο μοντέλο της κατηγορίας.
Αχ, πόσο ευάερη είναι η καμπίνα της Skoda! Ειδικά στο πίσω μέρος, υπάρχει πολύς χώρος προς όλες τις κατευθύνσεις, γι αυτό άλλωστε έχει αγαπηθεί πολύ από οικογενειάρχες και φυσικά οδηγούς ταξί. Δεν είναι απλά το πιο ευρύχωρο μεταξύ της κατηγορίας των Golf, Megane κτλ, αλλά μοιάζει να είναι μια ολόκληρη κατηγορία μεγαλύτερο σε σχέση με το i30 fastback. Σε αυτό τα πράγματα είναι πιο στριμωγμένα, τα γόνατα ακουμπούν τις πλάτες των καθισμάτων ενώ η κλίση της οροφής έχει κόψει αρκετούς πόντους από το διαθέσιμο ύψος πίσω.
Για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου το Skoda τα καταφέρνει καλύτερα μιας και ο χώρος αποσκευών είναι τεράστιος και έχει κατά δέκα εκατοστά χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης. Μας άρεσε και στα δυο αυτοκίνητα η σχεδόν επίπεδη επιφάνεια που προκύπτει όταν αναδιπλωθούν οι πίσω θέσεις. 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις