Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα 5 καλύτερα Μικρομεσαία της Αγοράς

Διαβάστηκε από 119435 αναγνώστες - 7/5/2019

Οι Diesel κινητήρες περνάνε κρίση όμως είναι πολλοί που εξακολουθούν να τα στηρίζουν. 5 από τα καλύτερα μικρομεσαία πετρελαιοκίνητα της Αγοράς «έρχονται αντιμέτωπα»!

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel περνάνε μια δύσκολη περίοδο καθώς το μέλλον τους, είναι για την ώρα θολό.. Παρόλα αυτά έχουν ακόμα ένα μεγάλο μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων καθώς συνδυάζουν όλα τα θετικά της κατηγορίας με την πολύ χαμηλή κατανάλωση. Εμείς φέρνουμε αντιμέτωπα 5 από τα καλύτερα της κατηγορίας και βγάζουμε νικητή.

Στο άκουσμα της λέξης diesel, μας έρχονται πλέον πολλές «μαύρες» σκέψεις. Σκάνδαλο VW, προδιαγραφές Euro, απαγόρευση, περιορισμός και άλλα πολλά, που αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για να προχωρήσει κάποιος στην αγορά του. Όμως ο οδηγός που κάνει πολλά χιλιόμετρα δεν πρόκειται να βρει καλύτερο «συνοδοιπόρο» από ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Η χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με την φθηνότερη τιμή του λίτρου έναντι της βενζίνης, κάνει τα ταξίδια πολύ πιο οικονομικά, ενώ πλέον δεν είναι πολύ ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα. 

Το Honda Civic 1.6 i-DTEC diesel κατάφερε να πληροί ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων Euro 6d-TEMP ενώ υπόσχεται μέση κατανάλωση 3,5λτ./100χλμ. Το αειθαλές Golf με τον 1600άρη κινητήρα πετρελαίου αποδίδει 115 ίππους και σύμφωνα με την VW χρειάζεται 4,1 λτ.100χλμ. Ένας άξιος αντίπαλος είναι Hyundai i30 CRDi και φυσικά ο γάλλος της παρέας το Renault Mégane dCi. Την 5άδα κλείνει το λιτό Fiat Tipo με τον ισχυρό κινητήρα ντίζελ απόδοσης 120 ίππων. Ας δούμε την μάχη των diesel αναλυτικά..
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις