Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Puma 1.0 Ecoboost mHEV
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma 1.0 Ecoboost mHEV

Διαβάστηκε από 43015 αναγνώστες - 5/8/2021

Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα B-SUV της αγοράς. Με 21.252 ευρώ μπορούμε να αποκτήσουμε την ήπια υβριδική έκδοση με τον τρικύλινδρο Ecoboost κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 125 ίππους.

Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση
Το μοντέλο που είναι βασισμένο στο Ford Fiesta έχει δυναμική παρουσία, η οποία τονίζεται από τις μυώδεις επιφάνειες, τις καμπύλες στο αμάξωμα και την μεγάλη, επιθετική εμπρόσθια γρίλια. Οι ελαφρώς «πρησμένοι» θόλοι των τροχών ενισχύουν τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου, χωρίς να κάνουν υπερβολική την εξωτερική εικόνα.

Εσωτερικό
Η καμπίνα του Ford Puma είναι καλοσχεδιασμένη, διαθέτει σύγχρονο διάκοσμο και καλή ποιότητα κατασκευής με στιβαρή συναρμολόγηση. Η οθόνη αφής έχει διάσταση 8 ιντσών και δίνει την εντύπωση πως αιωρείται, ενώ το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος, ενισχύοντας την sport αίσθηση.

Χώροι
Το εσωτερικό του Puma είναι πιο ευρύχωρο από αυτό του Fiesta, επάνω στο οποίο βασίζεται. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει διπλό πάτωμα με 3 διαφορετικές θέσεις, ενώ χάρη στο MegaBox, ο συνολικός διαθέσιμος χώρος αγγίζει τα 536 λίτρα χωρίς να στερεί πρακτικότητα από το εσωτερικό.

Κινητήρας και επιδόσεις
Ο Mild Hybrid Ecoboost κινητήρας 1000 cc αποδίδει συνδυαστικά 125 ίππους. Το υβριδικό σύστημα βελτιώνει τόσο την απόκριση του μοτέρ στις χαμηλές στροφές, όσο και την κατανάλωση, η οποία αγγίζει τα 6,5 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 10,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 191 χλμ/ώρα.

Στο δρόμο
Το Ford Puma βασίζεται στο Fiesta, και ως εκ τούτου η οδηγική του συμπεριφορά κάνει το μοντέλο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το κράτημα του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικό, ενώ οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μετριασμένες. Παράλληλα, οι αντιδράσεις είναι προβλέψιμες και ομαλές.

Συνολικά, το Ford Puma είναι ένα ολοκληρωμένο και ομοιογενές B-SUV που προσφέρει χαρά στην οδήγηση. Αυτή η χαρά δεν «έρχεται» εις βάρος της άνεσης όμως, αφού η ανάρτηση αποσβένει σωστά και αθόρυβα τις ανωμαλίες. Τέλος, τόσο ο χώρος αποσκευών, όσο και η καμπίνα, διακρίνονται για την ευρυχωρία τους.