Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Dacia Sandero Stepway: Με περιπετειώδη χαρακτήρα

Διαβάστηκε από 44959 αναγνώστες - 12/8/2021

Το Dacia Sandero Stepway TCe κοστίζει 14.380 ευρώ στην έκδοση Life.

Kοινοποίησε το »


Εμφάνιση: Μοντέρνο με σκληροτράχηλο χαρακτήρα

Το Stepway είναι η crossover έκδοση του Dacia Sandero και διαθέτει στοιχεία που τονίζουν τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του. Χαμηλά στον εμπρόσθιο και οπίσθιο προφυλακτήρα συναντούμε μία προστατευτική ποδιά, ενώ στα φτερά βρίσκονται μαύρες πλαστικές προεκτάσεις. Παράλληλα, οι μπάρες οροφής ολοκληρώνουν την εικόνα. Στον εμπρός πρόβολο, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «Υ» τραβούν την προσοχή.
 

Εσωτερικό: Καλή ποιότητα και προσεγμένο φινίρισμα

Αντίστοιχα μοντέρνα είναι και η καμπίνα του Dacia Sandero Stepway. Τα πλαστικά είναι μεν σκληρά, αλλά έχουν προσεγμένο φινίρισμα και η ποιότητά τους είναι καλή. Στη βασική έκδοση Life βρίσκουμε το Media Control που μετατρέπει το smartphone μας σε σύστημα infotainment, ενώ στις επόμενες συναντούμε το Media Display με οθόνη 8 ιντσών και Media Nav που διαθέτει ηχοσύστημα 6 ηχείων.
 

Χώροι: Ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλος χώρος αποσκευών

Το Dacia Sandero έχει το πιο μακρύ μεταξόνιο στην κατηγορία του, και ως εκ τούτου είναι αρκετά ευρύχωρο. Ο χώρος αποσκευών έχει διαθέσιμο όγκο 410 λίτρα, ενώ το εσωτερικό πλάτος και ύψος της καμπίνας είναι μεγάλο.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 91 ίπποι με «συνταγή» Renault

Κάτω από το καπό του Sandero Stepway συναντούμε τον κινητήρα 999 κ.εκ. της Renault, ο οποίος αποδίδει 91 ίππους και συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση είναι 6 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Μαλακή ανάρτηση με καλή ποιότητα κύλισης

Το Dacia Sandero χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-B, η οποία κάνει το μοντέλο πιο ελαφρύ αλλά και πιο στιβαρό σε σχέση με πριν. Όντας μαλακή, η ανάρτηση απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου και προσφέρει καλή ποιότητα κύλισης. Αν ο οδηγός πιέσει περισσότερο το αυτοκίνητο, εμφανίζονται κλίσεις, παρόλα αυτά το όχημα παραμένει σταθερό.
 
Κλείνοντας, το Dacia Sandero Stepway είναι μία προσιτή πρόταση στην κατηγορία των μικρών SUV, και αφήνει θετική εντύπωση στον άνθρωπο που θα το οδηγήσει. Η μοντέρνα εμφάνιση του απλού Sandero, με τα πρόσθετα σκληροτράχηλα στοιχεία της έκδοσης Stepway, χαρίζει στο μοντέλο «περιπετειώδη» χαρακτήρα με οικονομική τιμή.
 

Kοινοποίησε το »