Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

5 συμβουλές για να το πουλήσεις γρήγορα!

Διαβάστηκε από 7836 αναγνώστες - 21/9/2018

Έχεις αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου; Ακολούθησε τα σωστά βήματα και να είσαι σίγουρος πως δεν θα σου μείνει για πολύ!

Η σωστή τιμή
Το πρώτο που κοιτάει κάθε επίδοξος αγοραστής πριν αγοράσει ένα αυτοκίνητο είναι ο συνδυασμός τιμής προϊόντος. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πρέπει να βγεις από το «ρόλο» του πωλητή και να μπεις νοητά στο «ρόλο» του επίδοξου αγοραστή. Σκέψου λοιπόν πόσα θα έδινες εσύ για αυτό το αμάξι που έχεις μπροστά σου και έχεις βρει μια δίκαιη τιμή πώλησης που σίγουρα θα ικανοποιήσει και αυτόν που θα ενδιαφερθεί για το αμάξι σου. Αν είσαι τύπος που του αρέσει το «παζάρι» τότε ανέβασε ελαφρώς την τιμή και πρόσθεσε τον όρο συζητήσιμη στην αγγελία σου.
 
Πού θα μάθουν ότι πουλάς
Μιλώντας για αγγελία καλό είναι να αποφασίσεις και πώς θα διαφημίσεις το αμάξι σου για να το μάθει ο επίδοξος αγοραστής. Αν θέλεις να κάνεις μόνος σου τη διαδικασία πουλώντας σε ιδιώτη τότε μπορείς να αξιοποιήσεις είτε τις αγγελίες ιστοσελίδων αυτοκινήτου (εμπιστέψου το www.autoagora.gr) είτε τα social media και τις σελίδες μεταχειρισμένων οχημάτων (βρες και εδώ) που θα βρεις σε αυτά. Αν από την άλλη θέλεις να γλιτώσεις από τις κουραστικές διαδικασίες και τα άγχη τότε επίλεξε έναν επαγγελματία πωλητή ο οποίος θα φροντίσει για την καλύτερη και συντομότερη δυνατή πώληση του οχήματός σου.
 
Κάντο να γυαλίζει
Η εικόνα όπως σε όλα τα πράγματα της ζωής παίζει σημαντικότατο ρόλο και εδώ. Φρόντισε λοιπόν το αμάξι σου να είσαι όσο το δυνατόν καθαρότερο πριν το δείξεις στον ενδιαφερόμενο. Η καθαριότητα του αυτοκινήτου αφήνει την εντύπωση καλής κατάστασης και δείχνει στον υποψήφιο αγοραστή ότι για όσο διάστημα είχες το αμάξι το φρόντιζες τόσο ως προς την εξωτερική του εμφάνιση όσο ως προς τα μηχανικά του και τον τρόπο οδήγησής σου.
 
Μίλα με στοιχεία
Λόγια ακούμε πολλά ειδικά όταν πρόκειται για πωλήσεις. Πράξεις και στοιχεία όμως πόσα βλέπουμε; Κάνε την ανατροπή λοιπόν και μίλα στον επίδοξο αγοραστή με στοιχεία που δεν θα του αφήσουν περιθώριο αμφιβολίας. Το βιβλίο επισκευών και το ιστορικό του οχήματός σου θα κάμψουν ευκολότερα τις αντιστάσεις και τους ενδοιασμούς όποιου ενδιαφερθεί για το αυτοκίνητό σου κι αυτό γιατί θα βλέπει πως αυτό που του λες είναι αλήθεια και δεν προσπαθείς να τον εξαπατήσεις αποκρύπτοντας στοιχεία.
 
Κάθε αμάξι στον καιρό του
Θέλεις να πουλήσεις ένα crossover πότε θεωρείς πως είναι η καλύτερη εποχή για να το κάνεις; Η απάντηση φυσικά είναι το φθινόπωρο όταν και ο κόσμος προετοιμάζεται για το χειμώνα που έρχεται και για εκδρομές στο βουνό και στα χιόνια. Αντίστοιχα ένα πιο καλοκαιρινό αμάξι όπως κάποιο κάμπριο καλό θα ήταν να επιλέξεις για περίοδο πώλησής του τους μήνες της άνοιξης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις