Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φωτογράφισέ το σαν επαγγελματίας με 5 tips

9/10/2018

Θέλεις να πουλήσεις το αμάξι σου; Ποιος είπε ότι για να βγουν ωραίες φωτογραφίες του πρέπει να κάνει τη δουλειά ένας επαγγελματίας;

Μπορείς να τα καταφέρεις εξίσου καλά ή και καλύτερα αρκεί να ακολουθήσεις 5 συμβουλές.
 
Πλύνε πολύ καλά το μέσα, έξω
Το πρώτο βήμα είναι το αυτονόητο. Ρίξε ένα γερό πλύσιμο στο αυτοκίνητό σου και εξωτερικά για να είναι όσο πιο καθαρό και έντονο γίνεται το χρώμα του αλλά και εσωτερικά χωρίς να αφήσεις το παραμικρό σκουπίδι ή ψεγάδι. Μια επιπλέον συμβουλή; Μην αφήσεις τίποτα μέσα που να είναι δικό σου. Το αμάξι πρέπει να μοιάζει λες και βρίσκεται στην εταιρεία. Αν δεν ξέρεις ποια είναι η καλύτερη μέθοδος να πλύνεις το αμάξι σου, διάβασε εδώ και θα σου λυθεί κάθε απορία.


 
Πού και πότε θα το φωτογραφίσεις
Ο χώρος που θα γίνει η φωτογράφιση του αυτοκινήτου σου παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Επίλεξε ένα μέρος εντυπωσιακό που ενώ το επίκεντρο θα είναι και προφανώς πρέπει να είναι το αυτοκίνητο θα σου δίνει το κορυφαίο background. Ένα σημείο στη φύση θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή χωρίς πράγματα που να αποσπούν την προσοχή του ενδιαφερόμενου από το αμάξι. Όσον αφορά το πότε, καλό είναι να γνωρίζεις πως ο έντονος ήλιος του μεσημεριού είναι «εχθρός» στην φωτογράφιση. Επίλεξε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για τη φωτογράφιση για να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα με τις σκιές ή τις αντανακλάσεις.


 
Η απόσταση και η θέση σου
Σημαντικό ρόλο στο να αποφευχθούν παραμορφώσεις παίζει η σωστή απόσταση από το όχημα. Μη βρεθείς ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ κοντά από το αυτοκίνητο γιατί υπάρχουν μέρη που ενδέχεται να παραμορφωθούν. Η απόσταση των 5 μέτρων μακρυά από το αυτοκίνητο είναι η ιδανική ενώ φρόντισε να γονατίσεις για να είσαι περίπου στο ίδιο ύψος με τους καθρέφτες.
 
Μην «τσιγκουνεφτείς» στον αριθμό
Βγάλε πολλές φωτογραφίες από όλα τα μέρη του οχήματος. Σκέψου λοιπόν σαν αγοραστής και δες ποια σημεία του αυτοκινήτου θα ήθελες να δεις στην αγγελία για το αμάξι που σκέφτεσαι να αγοράσεις. Υπάρχει περίπτωση να σε «ψήσει» αυτοκίνητο που δεν βλέπεις ξεκάθαρα τα ζαντολάστιχά του; Θα σε ελκύσει αμάξι αν δεν δεις φωτογραφία της μηχανής του; Κι αν δεν δεις το εσωτερικό του; Πόσες πιθανότητες έχει να του δώσεις την δέουσα προσοχή; Καλό θα ήταν να φωτογραφίσεις ακόμα και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου έτσι ώστε να φαίνονται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία.


 
Κέρδισέ τον αγοραστή με την αλήθεια σου
Η φωτογραφία πρέπει να λέει αλήθειες. Μην κρύψεις τις όποιες ατέλειες ή μικροζημιές του αυτοκινήτου από τις φωτογραφίες. Αντίθετα σέρβιρέ του τα από την αρχή έτσι ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένος και αυτός και εσύ και αν όντως τον ενδιαφέρει να μην απογοητευτεί μετά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις