Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Porsche Cayenne Turbo προτιμήθηκε λόγω τους μεγέθους της και της ικανότητας της να επιταχύνει πολύ γρήγορα σε ευθεία γραμμή.

Η Porsche Cayenne, το ποδήλατο και τα 240χλμ

20/9/2018

Μια από τις πιο μεγάλες ταχύτητες που έχουν καταγραφεί από ποδηλάτη σημείωσε ο Neil Campell με την βοήθεια μιας Porsche Cayenne.

Σαράντα χρόνια μετά από την προσπάθεια του Jean-Claude Rude να γίνει ο πιο γρήγορος ποδηλάτης με την βοήθεια μιας Porsche 935 Turbo, ένας άλλος ποδηλάτης θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στο Yorkshire με την βοήθεια αυτή τη φορά μιας Porsche Cayenne Turbo. Το όνομα του είναι Neil Campell.

Στη διάθεση του βρισκόταν ένα ειδικά κατασκευασμένο ποδήλατο από την Moss Bikes που έχει την δυνατότητα να αντέξει ταχύτητες μέχρι και 322 χλμ./ώρα, ωστόσο ο Campell έφτασε μόνο τα 240 χλμ./ώρα, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ. Το SUV επιτάχυνε μέχρι τα 177 χλμ./ώρα πριν ο Campell αποσυνδέσει το ποδήλατο του από την Porsche και συνεχίσει να επιταχύνει μόνος του πλέον μέσω των πεντάλ πίσω από την Cayenne μέχρι να φτάσει μέχρι τα 240 χλμ./ώρα.

Η Porsche Cayenne Turbo προτιμήθηκε λόγω τους μεγέθους της και της ικανότητας της να επιταχύνει πολύ γρήγορα σε ευθεία γραμμή. Η ισχύς της πηγάζει από έναν V8 Bi-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων απόδοσης 550 ίππων και 770 Νm ροπής που μπορεί να κάνει την Cayenne να διανύσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 χλμ./ώρα.

Ο Campell δήλωσε: «H επιτάχυνση της Cayenne ήταν απίστευτη. Ήταν σαν να ήμουν δεμένος με ρουκέτα. Έκανα πεντάλ συνεχώς μέχρι να αποσυνδεθώ και μετά έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα. Βλέπω τις εικόνες και λέω «τι ακριβώς σκεφτόμουν;», ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα μου και τους υποστηρικτές μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.»
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις