Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην αποκάλυψη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου το οποίο θα λανσάρει το 2018, προχώρησε η εταιρεία Samson Motors.

Το «ιπτάμενο στιλέτο» διαθέτει τρεις τροχούς και τροφοδοτείται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα V4 1.6 λίτρων.

Έρχεται το «ιπτάμενο στιλέτο» (+vid)

15/12/2017

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ένα ιδιαίτερο μοντέλο το οποίο μπορεί να κινηθεί τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα με την ίδια ευκολία. Δείτε περισσότερα.

Στην αποκάλυψη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου το οποίο θα λανσάρει το 2018, προχώρησε η εταιρεία Samson Motors, στο οποίο έδωσε την ονομασία Switchblade (στιλέτο).
 
Το «ιπτάμενο στιλέτο» διαθέτει τρεις τροχούς και τροφοδοτείται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα V4 1.6 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 190 ίππους, ο οποίος δίνει ισχύ στον μεγάλο έλικα που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Έτσι το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 160 χλμ./ώρα στο έδαφός, ενώ όταν βρεθεί στον αέρα είναι ικανό να φτάσει τα 320 χλμ./ώρα πετώντας μέχρι και τα 13.000 πόδια.

Όταν το Switchblade χρησιμοποιείται σε λειτουργία πτήσης, έχει μήκος 6,2 μέτρα, ενώ τα φτερά του μετρούνται σε 8,2 μέτρα. Για αυτούς που νομίζουν ότι τα βάρος του είναι μεγάλο η εταιρεία ενημερώνει πως το ιπτάμενο αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 794 κιλά και για να απογειωθεί χρειάζεται μόλις 335 μέτρα.
 
Τώρα σε ότι αφορά το δρόμο το μέγεθος μπορεί να συρρικνωθεί, έχοντας μήκος 5,1 μέτρα, ενώ όπως προαναφέραμε η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 160 χλμ./ώρα.
 
Τέλος, να αναφέρουμε πως η εταιρεία έχει προβλέψει και το ενδεχόμενο να πάει στραβά κατά τη διάρκεια της πτήσης, έχοντας τοποθετήσει ένα μεγάλο αλεξίπτωτο, ενώ για αυτούς που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το «ιπτάμενο στιλέτο», η Samson Motors το προσφέρει για 120.000 δολάρια (101.000 ευρώ περίπου).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις