Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μία ειδικά διαμορφωμένη I-PACE θα παρουσιάσει η Jaguar, στο πλαίσιο των εγκαινίων ενός νέου μουσείου.

«Αν και μεγάλο μέρος του σχεδιασμού γίνεται ψηφιακά, τα πήλινα μοντέλα εξακολουθούν να είναι σημαντικά, καθώς χρειάζονται και χειρονακτική εργασία».

Η αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εγκαινίων του μουσείου V & A Design στο Dundee της Σκωτίας

Μια πήλινη Jaguar

14/9/2018

Μία ειδικά διαμορφωμένη I-PACE θα παρουσιάσει η Jaguar, στο πλαίσιο των εγκαινίων ενός νέου μουσείου.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πρόκειται για μία Jaguar I-PACE, η οποία θα είναι κατασκευασμένη από πηλό, ωστόσο θα πρόκειται για ένα μοντέλο κανονικούς μεγέθους, με το βρετανικό ηλεκτρικό crossover. Η αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εγκαινίων του μουσείου V & A Design στο Dundee της Σκωτίας και υπεύθυνος για το σχεδιασμό του είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum.

Μάλιστα ο Callum έκανε και σχετικές δηλώσεις επί του θέματος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Αν και μεγάλο μέρος του σχεδιασμού γίνεται ψηφιακά, τα πήλινα μοντέλα εξακολουθούν να είναι σημαντικά, καθώς χρειάζονται και χειρονακτική εργασία». Επιπλέον ο Σκωτσέζος σχεδιαστής δεν στάθηκε εκεί καθώς ανέφερε πως κάνει το επάγγελμα που πάντα ονειρεύονταν «Ως παιδί ονειρεύτηκα να γίνω σχεδιαστής αυτοκινήτων στη Jaguar και είχα την τύχη να ζήσω εκείνο το όνειρο».
 
Από κει και πέρα, σε ότι αφορά το μοντέλο να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, το οποίο διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου των 90 kWh, η οποία φτάνει την αυτονομία του στα 475 χιλιόμετρα. Η ισχύς του παράγεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία συνδυαστικά προσφέρουν 400 ίππους και 696 Nm ροπής, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις