Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παιδιά και οδική ασφάλεια. Μικρές Συμβουλές από την Τζαβάρας α.ε

13/6/2018

Παιδιά.. η πηγή ζωής μας, ο κόσμος μας όλος. Πόσες φορές όμως αναρωτηθήκαμε αν τα προστατεύουμε σωστά όταν οδηγάμε το αυτοκίνητο μας; Το ξέρετε λοιπόν ότι…

Παιδιά.. η πηγή ζωής μας, ο κόσμος μας όλος. Πόσες φορές όμως αναρωτηθήκαμε αν τα προστατεύουμε σωστά όταν οδηγάμε το αυτοκίνητο μας; Το ξέρετε λοιπόν ότι…

• Κάθε χρόνο σκοτώνονται 2.500 άτομα από τροχαία ατυχήματα, ενώ 4.000 τραυματίζονται βαριά και 30.000 ελαφρά!  Το 1/3 αυτών είναι παιδιά!

• Η χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας οδηγούν σε μείωση των τραυματισμών κατά 20%, ενώ η σωστή χρήση παιδικών καθισμάτων σε μείωση κατά  70%. Μην αμελείτε να ασφαλίζετε τα παιδιά σας στο κάθισμά τους!

• Το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει πυροσβεστήρα, φαρμακείο, τρίγωνο και ανακλαστικό γιλέκο εύκολα προσβάσιμα. Σε περίπτωση βλάβης, φροντίστε τα παιδιά να στέκονται σε μέρος τέτοιο, ώστε να προστατεύονται από τα διερχόμενα οχήματα.

Ενημερωθείτε σωστά..
Οι ζώνες ασφαλείας στο αυτοκίνητο μας είναι για να μας προστατεύουν μικρούς μεγάλους. Δυστυχώς στην Ελλάδα μας έχουμε έλλειψη οδηγικής παιδείας κάτι που ξεκινάει από τους ίδιους τους γονείς.
Πολλές φορές συναντάμε σε σχολεία να παραλαμβάνουν οι γονείς τα παιδιά με μηχανάκι χωρίς κράνος, να τα τοποθετούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου αλλά το παιδί να παρελαύνει , να ναι όρθιο χωρίς καν ναΆ ναι δεμένο σε κάθισμα.
Τα παιδιά πρέπει να είναι πάντα δεμένα στο ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου, ακόμα κι όταν διανύουμε μικρές αποστάσεις!


Μέχρι την ηλικία των 12 ετών ή μέχρι να φτάσουν το 1,5 μ. ύψος πρέπει να κάθονται στο ειδικό κάθισμα. Μέχρι τότε η ζώνη ασφαλείας είναι επικίνδυνη για το σωματότυπό τους. Μάλιστα, μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών πρέπει να κάθονται με φορά ανάποδη της κίνησης του αυτοκινήτου! 
Το παιδικό κάθισμα είναι το μόνο που τους προσφέρει την κατάλληλη στήριξη σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και την απαραίτητη άνεση στα ταξίδια τους. Επιπλέον, καλό είναι να προτιμούμε τη χρήση του συστήματος ISOFIX έναντι της ζώνης ασφαλείας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το 70% των καθισμάτων που ασφαλίζονται με ζώνη είναι τοποθετημένα με λάθος τρόπο και άρα αναποτελεσματικά. 
Η ζώνη του καθίσματος πρέπει να βρίσκεται περίπου δύο εκατοστά ψηλότερα από τον ώμο του παιδιού, ενώ το κάθισμα δεν πρέπει να μετακινείται δεξιά-αριστερά περισσότερο από δύο εκατοστά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν πρέπει να λύνουμε τις ζώνες ασφαλείας, ούτε καν προσωρινά, και μην βγάζουμε, για κανένα λόγο, το παιδί από το παιδικό κάθισμα.
Αν κλαίει, φροντίζουμε να σταματούμε το αυτοκίνητο. Πάντα πρέπει να απενεργοποιούμε τον μπροστινό αερόσακο, αν έχουμε τοποθετήσει το παιδικό κάθισμα της ομάδας Ο+ (βρεφικό κάθισμα) δίπλα στον οδηγό.

Δεν εκθέτουμε το παιδί μας σε αναίτιο κίνδυνο μεταφέροντάς το στο αυτοκίνητο αγκαλιά, σε καλαθούνα ή σε πορτ μπεμπέ.
 
Η Τζαβάρας α.ε  δίπλα σας..
Η Τζαβάρας αε. πάντα δίπλα σας, συνοδηγός σας, θα σας φροντίζει για ένα ασφαλές αυτοκίνητο. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας σας παρέχει μέσα από τους ειδικούς ελέγχους, τη σωστή συντήρηση του οχήματος σας.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αξιοποιήσετε τα μέτρα ασφαλείας του για να προστατευτείτε εσείς και τα παιδιά σας.
 
Τμήμα Επικοινωνίας  & Marketing
Τζαβάρας αε.
Τηλ.+30 2710 24 28 58
Fax:+30 2710 24 11 15
E-mail: [email protected]
 
Τζαβάρας Α.Ε.,
2ο χιλ. Τρίπολης-¶ργους, 22 100,
Τρίπολη
http://www.tzavaras.com.gr
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις