Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στην εικόνα πρόκειται για μία Alfa Romeo 6C Gran Sport Spider.

Έχοντας στον κινητήρα της τον αριθμό # 8513033, η όμορφη αυτή Alfa Romeo οδηγήθηκε από τον Luigi Scarfiotti.

Κατα τη διάρκεια του αγώνα το 1930.

Πωλείται σπάνια Alfa Romeo

5/12/2018

Μία εξαιρετικής ομορφιάς Alfa Romeo 6C Gran Sport Spider αναμένεται να προσφερθεί σε δημοπρασία, «κουβαλώντας» πάνω της DNA από Ferrari.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στην εικόνα πρόκειται για μία Alfa Romeo 6C Gran Sport Spider, η οποία προέρχεται από τον Enzo Ferrari για χάρη του ιταλού πολιτικού, Luigi Scarfiotti προκειμένου να αγωνιστεί στο Mille Miglia. Το συγκεκριμένο μοντέλο λοιπόν πρόκειται να μπει κάτω από σφυρί του οίκου Bonhams στο Παρίσι, με τους συλλέκτες να ερίζουν για την απόκτησή του.
 
Έχοντας στον κινητήρα της τον αριθμό # 8513033, η όμορφη αυτή Alfa Romeo οδηγήθηκε από τον Luigi Scarfiotti για τη Scuderia Ferrari κατά τη διάρκεια του Millie Miglia του 1930. Ο Scarfiotti, ένας βουλευτής στο ιταλικό κοινοβούλιο, ήθελε ένα αυτοκίνητο που ήταν διακριτικό, κομψό και σπορ ώστε το όχημα να μπορεί επίσης να οδηγείται και σε τοπικές πολιτικές εκδηλώσεις. Έτσι κατέληξε στην Gran Sport  Alfa Romeo 6C, 1.750 κυβικών.

Μετά τη συμμετοχή της στους αγώνες και σε άγνωστο χρόνο, το εν λόγω αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε λόγω βλάβης και γύρω στο 1960 βρέθηκε σε μία αποθήκη στη Μόντενα. Έχοντας την ιδιαιτερότητα το σώμα της να είναι από τη Zagato αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα και έτσι μέσα στην επόμενη δεκαετία πέρασε από εκτεταμένη ανακατασκευή για να φτάσει σήμερα να απασχολεί εκ νέου.
 
Τέλος για αυτούς που αναρωτιούνται το μέγεθος της σημερινής της αξίας, αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου των δημοπρασιών κυμαίνεται περίπου στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το ακριβές ποσό που θα πωληθεί θα το μάθουμε στις 7 Φεβρουαρίου όπου και είναι προγραμματισμένη η δημοπρασία.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις