Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την εκατονταετηρίδα της Zagato σχεδιάζει να γιορτάσει η Aston Martin.

100 χρόνια Ζagato από την Aston Martin

20/9/2018

Δύο νέα μοντέλα που θα μπορούν να αγοραστούν μόνο και τα δύο μαζί θα κατασκευάσει η Aston Martin για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Zagato.

Την εκατονταετηρίδα της Zagato σχεδιάζει να γιορτάσει η Aston Martin κατασκευάζοντας δύο πολύ ξεχωριστά μοντέλα κάτω από το όνομα DB4 GT Zagato Continuation και DBS GT Zagato.

Tα δύο αυτά μοντέλα θα αποτελέσουν την DBZ Zagato συλλογή και η παραγωγή τους θα περιοριστεί στα 19 αυτοκίνητα για το κάθε μοντέλο. Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να αγοράσουν την συλλογή μόνο στο σύνολο της, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξοδέψουν γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για την αποκλειστικά «πιστάδικη» DB4 GT Zagato Continuation και την DBS GT Zagato που μπορεί να οδηγηθεί στο οδικό δίκτυο.

Η Aston Martin DB4 GT Zagato πρωτοκατασκευάστηκε στην δεκαετία του 1960 και συνολικά παρήχθησαν μόνο 19 αυτοκίνητα. Η Continuation θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή και θα έχει παρόμοια αρχιτεκτονική, εμφάνιση αλλά έναν 6κύλινδρο κινητήρα 380 ίππων σε συνεργασία με ένα 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η DBS GT Zagato θα βασιστεί από την άλλη πλευρά στην «πρόσφατη» DBS Superleggera και θα εξοπλίζεται και αυτή από μοναδικό αμάξωμα. Πάντως, τα περισσότερα από τα μηχανικά της μέρη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα δάνειο από την μοντέρνα » DBS Superleggera.

Οι πρώτες Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation θα γίνουν διαθέσιμες στα τέλη του 2019 ενώ οι DBS GT Zagato θα είναι έτοιμες ένα χρόνο αργότερα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις