Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

750.000 Fiat με φυσικό αέριο

18/10/2018

Το ορόσημο των 750.000 αυτοκινήτων με φυσικό αέριο (CNG) στην Ευρώπη κατέκτησε η Fiat με κύριο πρωταγωνιστή το αεριοκίνητο Panda.

Η Fiat διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα CNG της αγοράς, σε επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα κάθε κατηγορίας (π.χ. Punto, Panda, 500L, Fiorino, Doblo Cargo, Ducato κ.α.), με εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα φυσικού αερίου. Με αυτά τα «όπλα» στη φαρέτρα της, λοιπόν, κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει όπως ανακοίνωσε τις 750.000 αυτοκίνητα με φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ιταλικό στραότοπεδο, η Fiat είχε ήδη από πέρυσι ξεπεράσει το ορόσημο των 300.000 αεριοκίνητων Panda στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου συμβάλοντας από τη μία στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς τα CNG μοντέλα έχουν μικρότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα, και από την άλλη στην οικονομία μετακίνησης του αγοραστικού κοινού αφού αυτή τη στιγμή η αεριοκίνηση αποτελεί την πιο άμεση και προσιτή λύση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, η δημοτικότητα των μοντέλων με φυσικό αέριο οφείλετε στο ότι προσφέρουν οικονομία στο κόστος καυσίμου (χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό κόστος καυσίμου), έχουν μεγάλη αυτονομία που σε πολλές περιπτώσει φτάνει ή και ξεπερνάει τα 1.000 χλμ. έχοντας πάντα ως εναλλακτική τη βενζίνη, ενώ και το κόστος αγοράς ενός CNG μοντέλου κρίνεται εύκολα αποσβέσιμο αφού η διαφορά με το αντίστοιχο ντίζελ ή βενζίνης είναι μικρή στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις