Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: DS 3 Crossback - Τόσο μικρό αλλά τόσο αριστοκρατικό!

28/3/2019

Η πρόταση της DS3 στην κατηγορία των compact crossovers, το DS 3 Crossback καταφέρνει να μας εκπλήξει ευχάριστα, συνδυάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά.

Το νέο DS 3 Crossback μας αποδεικνύει τι προκύπτει όταν αναμείξουμε ένα μικρό μοντέλο με ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Διαθέτει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ομίλου PSA, δηλαδή μπροστινή κίνηση, βενζινοκινητήρες από 100 έως 155 ίππους και πετρελαιοκινητήρα 130 ίππων. Μέχρι εδώ αρκετά συνηθισμένο. Τι δεν είναι συνηθισμένο; Όλα τα υπόλοιπα.

Σχεδίαση
Αυτοί οι προβολείς! Έχουν τεχνολογία LED matrix. Αυτές οι λαβές των θυρών! Εξαφανίζονται à la Tesla όταν δεν χρησιμοποιούνται… Αυτό το ταμπλό! Είναι καλυμμένο με ύφασμα στη βασική έκδοση, ενώ στο κορυφαίο μοντέλο υπάρχει δέρμα Nappa, όπου φτάνει το μάτι. Τα καθίσματα είναι μαλακά και μπορούν να ρυθμιστούν ποικιλοτρόπως. Επομένως, είναι εύκολο να χαλαρώσετε μπροστά, ωστόσο, ο χώρος στο πίσω μέρος για τους ενήλικες είναι ανεκτός μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα, εκτός από τον μικρό σχετικά χώρο για τα γόνατα. Το compact σχήμα του αμαξώματος, περιορίζει τη δυνατότητα του χώρου αποσκευών στα 350 λίτρα.



Ουσιαστικά μιλάμε για ένα Crossover με παρόμοιες διαστάσεις όπως το Audi Q2 ή το VW T-Roc, τα οποία όμως έχουν πολύ μεγαλύτερες ικανότητες φόρτωσης. Η ανάρτηση είναι προσανατολισμένη στην άνεση, χωρίς να έχει την μαλακή ρύθμιση ενός C4 Cactus. Ακόμη και σε γρήγορες στροφές, δεν έδειξε να προβληματίζεται καθόλου. Αυτό που δεν ακούγεται και τόσο αριστοκρατικό είναι η επιλογή του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης, ωστόσο ακόμα και στη βασική έκδοση παρέχει πλούσια αποθέματα ροπής. Όποιος αποφασίσει να επιλέξει τους 130 ή τους 155 ίππους, παίρνει μαζί και το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.



Συμπέρασμα: Αυτός ο Γάλλος μπορεί να μην κερδίζει σε όλες τις συγκριτικές δοκιμασίες, αλλά κερδίζει τις καρδιές μας! Σπάνια υπήρξε ένα μίνι SUV τόσο ξεχωριστό  όσο το DS 3 Crossback. Δεν είναι πάντα λογικό, αλλά έχει δροσερό στυλ και είναι αριστοκρατικό. Πραγματικά ωραίο!
 
Τι μας άρεσε και τι όχι
Αυτό το δροσερό σχέδιο είναι το κάτι άλλο, και κάνει το DS 3 Crossback να ξεχωρίζει.
 
 
Τεχνικά
Κινητήρας: 3κύλινδρος, Turbo
Χωρητικότητα: 1199 κυβικά
Ιπποδύναμη: 100 ίπποι / 5500 σ.α.λ.
Ροπή: 205Nm / 1750 σ.α.λ.
Μετάδοση: 6-τάχυτο / χειροκίνητο / μπροστινή κίνηση
Χώρος αποσκευών: 350 / 1050 λίτρα
Βάρος: 1306 κιλά
0-100 χλμ./ώρα: 10,9 δευτερόλεπτα
Τελική: 181 χλμ./ώρα
Κατανάλωση: 4,7 λ / 100 χλμ.
Εκπομπές CO2: 108 g/km
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις