Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Lexus στο πλαίσιο της Έκθεσης αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ αποκάλυψε την ανανεωμένη RC F, αλλά και την κορυφαία της έκδοση Track Edition.

H Lexus RC F, έχει λάβει ένα φρεσκάρισμα στο εμπρόσθιο μέρος το οποίο γίνεται αισθητό κοιτώντας τα LED φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος τα ευρύτερα πίσω φώτα LED αντικατοπτρίζουν εκείνα των άλλων μοντέλων RC κάνοντας την εμφάνιση πιο έντονη.

Η κορυφαία έκδοση RC F Track Edition με νέα οροφή και ένα καπό από ανθρακονήματα.

Μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος αλλά και οι 19άρες BBS ζάντες δημιουργούν μια πολεμική κατασκευή.

Διχρωμία για το εσωτερικό με τις κόκκινες επιφάνεις να κυριαρχούν.

Ανανέωση για την Lexus RC F

14/1/2019

Στην Διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ παρουσιάζεται η κορυφαία ανανεωμένη Lexus RC F. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται απο μία πιο «πολεμική» έκδοση, την Track Edition.

Μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης RC στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το περασμένο φθινόπωρο, η Lexus στο πλαίσιο της Έκθεσης αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ αποκάλυψε την επίσης ανανεωμένη RC F, αλλά και την κορυφαία της έκδοση Track Edition.
 
Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος της RC F, έχει λάβει ένα φρεσκάρισμα στο εμπρόσθιο μέρος το οποίο γίνεται αισθητό κοιτώντας τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία πλέον ενσωματώνουν και τα φώτα ημέρας. Επιπλέον οι σχεδιαστές έχουν προσθέσει στο κάτω μέρος της μάσκα του αυτοκινήτου ένα χείλος που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος. Στο πίσω μέρος τα ευρύτερα πίσω φώτα LED αντικατοπτρίζουν εκείνα των άλλων μοντέλων RC και κάνουν την εμφάνιση του coupe να είναι πιο έντονη.

Εκτός από το «λίφτινγκ» η RC F έχει αποκτήσει και λίγη περισσότερη ισχύ από την V8 5,0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος προσφέρει τώρα 472 ίππων και 535 Nm. Ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα δεν υπάρχει κάποια αναφορά, ωστόσο θεωρούμε πως βρίσκεται στα ίδια πλαίσια με το προ-facelift μοντέλο το οποίο έφτανε στα 270 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα η Lexus και η Michelin συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια σειρά προσαρμοσμένων ελαστικών Pilot Sport 4S για να μειώσουν την υποστροφή και να ενισχύσουν την πλευρική πρόσφυση. Τέλος η ιαπωνική μάρκα αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό υπογραμμίζει πως η ανανεωμένη RC F είναι ελαφρύτερη από την προηγούμενη.
 
Σε ότι αφορά την κορυφαία έκδοση RC F Track Edition, το μοντέλο κερδίζει μια οροφή και ένα καπό από ανθρακονήματα, καθώς και μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. ¶λλα αξιόλογα χαρακτηριστικά είναι οι 19άρες BBS ζάντες, που αφήνουν να φανούν οι Brembo δαγκάνες. Η Lexus ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις