Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Προς το παρόν κλείνει το κεφάλαιο που αφορά στο επικείμενο λανσάρισμα του Abarth 500X.

Ανατροπή για το Abarth 500X

10/9/2018

Αποκαλύψεις για τo αν θα κατασκευαστεί Abarth 500X έκανε στέλεχος του FCA Group.

Οι φήμες για τον ερχομό του Fiat 500X δια χειρός Abarth ξεκίνησαν να σχηματίζονται από τις αρχές του 2016 όταν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα «μουλάρι» το οποίο βρισκόταν σε φάση χειμερινών δοκιμών εξέλιξης. Έκτοτε δεν έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τον διεθνή Τύπο, ωστόσο πάντα υπήρχε μια κρυφή σκέψη-αναμονή για το επικείμενο ντεμπούτο του.

Τέλος σε όλη αυτή την ιστορία έδωσε σήμερα με δηλώσεις του σε ολλανδικό Μέσο ο Nicolino Paolo, υπεύθυνος προϊόντων της ιταλικής φίρμας, ο οποίος, παρόλο που παραδέχτηκε πως το λανσάρισμα του Abarth 500X είναι καλή ιδέα, επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να «σταθεί» μια τέτοια πρόταση από την Abarth αυτή τη στιγμή, ενώ το κόστος για την εξέλιξη του 500X με το έμβλημα του σκορπιού θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο με τη ζήτηση και κατ ΄επέκταση την απόσβεση αυτής. 

Υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν κατασκευάστηκε ένα πρωτότυπο Abarth 500X το οποίο και δοκιμάστηκε με τον 1.400άρη turbo βενζινοκινητήρα ισχύος 180 ίππων του Abarth 595 Competizione, όπως επίσης και με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,75 λτ. της Alfa Romeo 4C ισχύος 237 ίππων, ενώ πρόσφατα συναντήσαμε και την αγωνιστική πρόταση της Milano Racing, το MR500X R4 με 270 άλογα.

Κλείνοντας, τονίζουμε πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κου Paolo, η γκάμα του ανανεωμένου Fiat 500X θα εμπλουτιστεί με μια σπορτίφ έκδοση εν ονόματι 500X S-Desing η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις