Αποκλειστική συνέντευξη CEO OPEL: Τώρα είναι πιο γερμανική από ποτέ η OPEL

Διαβάστηκε από 2044 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2018

Ο διευθύνων σύμβουλος της Opel μας αποκαλύπτει την στρατηγική και τα επόμενα βήματα της γερμανικής εταιρείας σε μια αποκλειστική συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

 
   
Ο Michael Lohscheller (49) είναι στην Opel από το 2012 και τον τελευταίο χρόνο εκτελεί χρεή Διευθύνωντα Συμβούλου της εταιρίας
 
"Η OPEL παραμένει OPEL και θα είναι πιο Γερμανική από ποτέ"
 
Ερώτηση: Κ. Lohscheller, η Opel μετά από ένα χρόνο, είναι ακόμη με το PSA γκρουπ και είναι κέρδοφόρα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Οι νεκροί ζουν περισσότερο;

Απάντηση: Η Opel έχει μπει πίσω στο δρόμο της επιτυχίας! Ένα λειτουργικό κέρδος 502 εκατομμυρίων ευρώ και μια ταμειακή ροή ύψους σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους ,αποτελούν μια καλή απόδειξη. Με το σχέδιο επιστροφής μας,η Opel γίνεται κερδοφόρα, παγκόσμια και ηλεκτρική. Το ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο και το εφαρμόζουμε τώρα. Συγκεντρωμένα,βήμα- βήμα, είναι το πρώτο σχέδιο για την Opel τα τελευταία 20 χρόνια που λειτουργεί πραγματικά. Η επιτυχία μας βασίζεται στα εξαιρετικά μας αυτοκίνητα, όπως η ναυαρχίδα τηε εταιρίας, το Insignia ή το SUV Grandland X, το Mokka X και το Crossland X. Λαμβάνουν εξαιρετικής αποδοχήςαπό τους πελάτες μας και αυτοί ξοδεύουν ξανά περισσότερα χρήματα στην Opel. Αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη της αυξανόμενης ισχύος της μάρκας μας.Ερώτηση:Εδώ βλέπουμε το νέο πρόσωπο της μάρκας, ένα νέο SUV. Πόσα αποκαλύπτει αυτό το αυτοκίνητο για το μέλλον της Opel;

Απάντηση: Το Πειραματικό GT X δίνει μια προοπτική για το μέλλον της μάρκας και των επερχόμενων μοντέλων Opel, όπως θα φανεί στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Όπως δείχνει το Experimental GT X, τα μελλοντικά μοντέλα της Opel θα έχουν ένα νέο, διακριτικό, τολμηρό και καθαρό πρόσωπο. Η μελέτη απεικονίζει με συνέπεια τις αξίες της μάρκας μας: Γερμανικά, προσιτά και συναρπαστικά! Αυτές οι αξίες θα διαμορφώσουν ακόμη περισσότερο τα μοντέλα μας στο μέλλον.

Ερώτηση: Ίσως είστε ευτυχείς που απαλλαγήκατε από τις παγκόσμιες, βαριές πλατφόρμες της GM. Θα δούμε νέο Zafira,Mokka και Insignia;

Απάντηση: Είμαστε πολύ ευτυχείς να έχουμε πρόσβαση στις ευέλικτες και αποδοτικές πλατφόρμες του PSA γκρουπ, επειδή μας επιτρέπουν να κάνουμε πολύ γρήγορη πρόοδο στην ηλεκτροκίνηση. Με την πρόσβαση στην τεχνολογία του ομίλου, οι μηχανικοί μας στο Rüsselsheim θα αναπτύξουν γνήσια Opel. Το νέο Corsa, το οποίο θα φτάσειστην αγορά το 2019, θα αποτελέσει ένα ακόμη παράδειγμα για το πόσο καλά μπορούμε να το κάνουμε παράλληλα με το Crossland X, το Grandland X και το Combo. Φυσικά, δεν μπορώ να σας πω τι σκοπεύουμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να περιμένετε λίγο. Είναι όμως σαφές ότι θα συνεχίσουμε την επιθετική πολιτική μας, με νέα ελκυστικά μοντέλα. Και η γερμανική μηχανική από το Rüsselsheim θα διαμορφώσει αποφασιστικά τη μελλοντική τεχνολογία του Ομίλου. Το Παρίσι μας έχει δώσει μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης.

Ερώτηση: Ένας πιστός οδηγός Opel δεν μπορεί να κάνει τίποτα με ένα (παιχνιδιάρικο) Peugeot. Η Opel παραμένει πιστή;

Απάντηση: Η Opel παραμένει η Opel, παραμένει Γερμανική και είναι ακόμα πιο γερμανική από ποτέ. Μπορώ να το υποσχεθώ. Προσφέρουμε γερμανική ακρίβεια, ποιότητα και αξιοπιστία. Προσφέρουμε υψηλή τεχνολογία για όλους. Ένας συναισθηματικός σχεδιασμός, το υλικό, το λογισμικό, η επιλογή μονάδων, οι ανεξάρτητες βαθμονομήσεις, όλα αυτά μας βοηθούν στο μέλλον, κάθε Opel να μοιάζει, να αισθάνεται και να κινείται, όπως θα περίμενε κανείς από ένα Opel.

Ερώτηση: Ήταν ένας δύσκολος χρόνος με πολλούς φόβους στο προσωπικό, με μεγάλες περικοπές. Πείτε μας τρία πράγματα που είστε υπερήφανοι και που  όλοι στην Opel θα μπορούσαν να είναι, παρακαλώ!
 
Απάντηση: Πρώτον, η σκληρή δουλειά και τα κίνητρα όλων των εργαζομένων της Opel. Δεύτερον, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ως μέρος της Groupe PSA, έχουμε αποφέρει ένα σημαντικό κέρδος. Έχουμε κρατήσει το λόγο μας και το έχουμε κάνει χωρίς κλείσιμο εργοστασίων και λειτουργικές απολύσεις. Αυτό θα εξασφαλίσει το μέλλον αυτής της παραδοσιακής εταιρείας. Και τρίτον, παρά τις προκλήσεις, αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε εξαιρετικά αυτοκινήτα. χωρίς να ευλογούμε τα γένια μας. Τα φώτα ημέρας, οι προβολείς, το λογότυπο της μάρκας (φωτισμένο!), καθώς και όλες οι κάμερες και οι αισθητήρες που πρέπει να βρίσκονται σήμερα σε ένα αυτοκίνητο, εδώ βρήκαν τη θέση τους. Δεν είναι σύμπτωση ότι  η βασική μορφή του "Vizor" ξυπνά τις μνήμες από το Manta A.Συμπέρασμα: Η Opel βασίζεται στις κλασικές αξίες της μάρκας, γεγονός που καθιστά σαφές το GT X Experimental. Παρά τις καινοτομίες, είναι ένα τυπικό Opel . Ανυπομονούμε για την εμφάνιση του Vizor, για καινοτόμες και σαφείς έννοιες, που θα βρουν σίγουρα το δρόμο προς την παραγωγή.

 
   

ΟΔΗΓΟΥΜΕ - Τελευταια Νεα


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων