Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2018 σύμφωνα με το ΕuroNCAP (+vid)

12/12/2018

Δείτε ποια είναι τα αριστούχα μοντέλα κάθε κατηγορίας σύμφωνα με τον διακεκριμένο οργανισμό.

Κάθε χρόνο, ο EuroNCAP δημοσιεύει μια λίστα με εκείνα τα αυτοκίνητα που έχουν αποδώσει τα καλύτερα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Οι βαθμολογίες μπορούν να συγκριθούν μόνο μεταξύ ίδιων κατηγοριών οχημάτων, επομένως δημοσιεύεται ένα "Best in Class" που δείχνει ποια αυτοκίνητα έχουν αποδώσει καλύτερα από τους ανταγωνιστές τους. Καθώς οι απαιτήσεις για κάθε βαθμολογία αστέρι καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο, η φετινή σύγκριση "Best in Class" περιλαμβάνει αυτοκίνητα που έχουν δοκιμαστεί μόνο το 2018, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα.

Για τον προσδιορισμό του "Best in Class", γίνεται υπολογισμός του σταθμισμένου αθροίσματος των βαθμολογιών σε τέσσερις τομείς αξιολόγησης. Αυτοί είναι: Προστασία ενήλικου επιβάτη, προστασία παιδιού, προστασία πεζού και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Τα αυτοκίνητα μπορούν να λάβουν μέρος στο "Best in Class", με βάση μόνο την αξιολόγησή τους με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Ορισμένες κατηγορίες ενδέχεται να μην εκπροσωπούνται, καθώς το EuroNCAP έχει δοκιμάσει πάρα πολύ λίγα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας το 2018. Φέτος, το EurοNCAP απονέμει επίσης ένα βραβείο για τις καλύτερες επιδόσεις ασφαλείας των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που έχει δοκιμάσει, ακόμα και αν αυτά μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές κατηγορίες μεταξύ τους.

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2018, σύμφωνα με το EuroNCAP, είναι για την κατηγορία των μικρών οικογενειακών η Mercedes A-Class που βρίσκεται υποψήφια για το Best Car 2019, για τα μεγάλα οικογενειακά και τα ηλεκτρικά/υβριδικά ο τίτλος πήγε στην Lexus ES, ενώ για τα μεγάλα off-road μοντέλα, νικητής αναδείχθηκε το Hyundai Nexo.
 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν από το ΕuroNCAP.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις