Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η εντυπωσιακή BMW X2 θα είναι στην Ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές του 2018 με το SUV/ Coupe αμάξωμά της να κερδίζει τις εντύπωσεις.

BMW X2. Διαβάστε τα πάντα στο πλήρες άρθρο.

15/11/2017

Το φθινόπωρο η νέα BMW X2 - Θέμα ημερών είναι η επίσημη πρώτη παρουσίαση της νέα Χ2, του μοντέλου που θα γίνει το μικρότερο coupe/SUV στη γκάμα της BMW, κάτω από τις Χ6 και X4.

Με περισσότερο δυναμισμό στα χαρακτηριστικά της σε σχέση με τη Χ1, η αναμενόμενη BMW X2 θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, για να αρχίσει την εμπορική της πορεία στις αρχές του 2018.

Η τιμής της στη Γερμανία αναμένεται να είναι λίγο πάνω από της X1 και θα ξεκινάει από τα 30.800 ευρώ, για την έκδοση με τον 1.500άρη τρικύλινδρο κινητήρα στη χαμηλότερη απόδοση ισχύος του που θα είναι πάνω από τους 130 ίππους. Στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνεται και ο πιο sport χαρακτήρας που θα την κάνει πιο ελκυστική για τον οδηγό, ενώ θα ταιριάζει απόλυτα και με την εντυπωσιακή εμφάνιση που παραπέμπει σε coupe αυτοκίνητο.
¶λλωστε αυτή τη συνταγή της γνωρίζει καλά η BMW, που έχει στη γκάμα της τις X4 και X6 με αυτό τον σχεδιαστικό χαρακτήρα που έχει αντίκτυπο και στα δυναμικά χαρακτηριστικά των μοντέλων. Η Χ2, θα συμπληρώσει τη γκάμα των coupe/ SUV μοντέλων της BMW και θα είναι η πιο προσιτή από αυτές τις επιλογές, με διαστάσεις που θα την καθιστούν πιο πρακτική για τις καθημερινές μετακινήσεις. Με τη X2 η BMW κάνει και τη νεότευκτη κατηγορία των compact SUV πεδίο αντιπαράθεσης με τους παραδοσιακού ανταγωνιστές της, που σε αυτή την κλάση έχουν εκπροσώπηση. Η Audi με το Q2, Volvo με το XC40, η VW με το T-Roc και η Mercedes με την πάντα υπολογίσιμη GLA.

Η διάθεσή της θα γίνεται σε προσθιοκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις. Βάσει μεγέθους, η X2 θα έρχεται πιο κοντά στην X3 σε ότι αφορά την προσφορά χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως δεν θα δούμε σύντομα έκδοση X2M αλλά θα υπάρξει M-Performance έκδοση, με 326 ίππους που θα καλύπτει τις απαιτήσεις των πιο sport διαθέσεων από τη μεριά των υποψηφίων αγοραστών. Ο κινητήρας που θα έχει την τιμητική του στη X2 είναι ο τρικύλινδρος 1.500άρης, βενζίνης και diesel, σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης, που φαίνεται πως θα τα καταφέρνει πολύ καλά απέναντι στο αμάξωμα των 4,40 μέτρων.

Στη Χ2 άλλωστε, θα είναι και η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο θα μπορεί να συνδυαστεί με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στη γκάμα των κινητήρων θα υπάρχει και ο γνωστός δίλιτρος 4κύλινδρος diesel, με απόδοση που θα ξεκινά από τα 155 άλογα και θα φτάνει στα 235. Αντίστοιχα, ο δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας της BMW στην περίπτωση της X2 θα έχει απόδοση από 190 έως (και πάλι) 235 ίππους- κρατώντας τη διάθεση της BMW για προσφορά ανάλογων σε απόδοση εκδόσεων, ανεξαρτήτως καυσίμου (diesel και βενζίνης). Επίσης, αναμένεται να είναι διαθέσιμη και μια σειρά από εκδόσεις υβριδικού χαρακτήρα, που θα έρχεται να «ταιριάξει» σε όλη την γκάμα των κινητήρων. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις