Βόλτα με το πιο γρήγορο «ταξί» του κόσμου [video]

26/3/2020

Η Jaguar XE SV Project 8, κατείχε στο παρελθόν, το ρεκόρ στην κατηγορία του στην πίστα του Nurburgring, αφού είναι το πιο γρήγορο ταξί στον κόσμο και περιμένει όποιον επιθυμεί να κάνει μία βόλτα μαζί της. Αντέχεις?

 
 
Η Jaguar, έχει ανοίξει τις πόρτες του και περιμένει όποιον επιθυμεί να βρεθεί στο εσωτερικό της και μέσω ενός επαγγελματία οδηγού να κάνει μία γρήγορη βόλτα στην πίστα του Nurburgring, στη Γερμανία.
 
Όπως αναφέρει η φίρμα σε αυτή τη διαδρομή στην «Πράσινη Κόλαση», οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με ταχύτητες άνω των 241 χλμ./ώρα και να δεχτούν στο σώμα τους δυνάμεις G μέχρι και 1.8 φορές σε σχέση με τη δύναμη της βαρύτητας.
 
Από κει και πέρα εκτός από την XE SV Project 8, διαθέσιμη είναι και η XJR575 που αποτελεί την πιο γρήγορη και ισχυρότερη XJ που φτιάχτηκε ποτέ. Με τελική ταχύτητα 299 χλμ./ώρα και 575 ίππους που «πηγάζουν» από τον ίδιο V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5,0 λίτρων που βρίσκουμε και στην Project 8 (600 ίππους), το βρετανικό μοντέλο είναι και αυτό στο Ring προκειμένου να δώσει μία ξεχωριστή εμπειρία σε όσους το επιλέξουν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος που καλείται κανείς να πληρώσει για να απολαύσει τη βόλτα αντιστοιχεί σε 199 ευρώ, ενώ η διαδρομή έχει διάρκεια για ένα γύρο. Για αυτούς που θα υποστηρίξουν πως ένας γύρος είναι λίγο να θυμίσουμε πως η Jaguar XE SV Project 8 που κατείχε το ρεκόρ, ολοκληρώνει τη διαδρομή σε 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα!
 
Πάρτε μία γεύση
 

Tags: JAGUAR