Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Car Sharing: Η μόδα που κερδίζει έδαφος

13/12/2018

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο Car Sharing. διαβάστε τον λόγο.

Πολλές φορές αυτοί  που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους για την καθημερινή τους μετακίνηση αντιμετωπίζουν δυο προβλήματα, της κίνησης και της στάθμευσης. Και αν για το πρώτο δύσκολα μπορεί κανείς να κάνει κάτι, οι κάτοικοι της Μόσχας φαίνεται πως βρήκαν τη λύση για το δεύτερο πρόβλημα (στάθμευσης), στρεφόμενοι ολοένα και περισσότεροι σε αυτό που ονομάζεται Car Sharing.
 
Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στο Car Sharing να πούμε πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα τρόπο ενοικίασης αυτοκινήτου όπου τα οχήματα εκμισθώνονται συνήθως για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να κινηθεί από ένα σημείο σε κάποιο άλλο όπου και θα παραδώσει το αυτοκίνητο. Το βασικό στοιχείο είναι πως όλα τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του ενοικίου ενώ η υπηρεσία είναι 24ώρη.

Ένα ακόμα θετικό του Car Sharing είναι πως τα αυτοκίνητα στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται έξω από σταθμούς μετρό ή σε χώρους όπου βρίσκονται αρκετά κοντά ΜΜΜ και διαθέτουν τους δικούς τους χώρους για το παρκάρισμα. Έτσι αυτός που θα χρησιμοποιήσει ένα από αυτά τα αυτοκίνητα αφενός δεν θα έχει ζήτημα πάρκινγκ, αφετέρου θα γλιτώσει από τα έξοδα προκειμένου να παρκάρει το δικό του ΙΧ σε κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
 
Επιστρέφοντας στο αρχικό θέμα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού ολοένα και περισσότεροι είναι οι κάτοικοι της Μόσχας που στρέφονται σε αυτή τη λύση για να καταπολεμήσουν τόσο τον μειωμένο αριθμό ελευθέρων θέσεων για παρκάρισμα, όσο και το κόστος των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης.
 
Μάλιστα ένας ρώσος πολίτης, ο Roman Tulnov, αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητο του, σημειώνοντας στα ξένα μέσα πως το συνολικό μηνιαίο κόστος για να πηγαίνει πλέον στη δουλεία του μέσω του Car Sharing αποδείχτηκε κατά 100 περίπου ευρώ πιο φτηνά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις