Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Δαμάζοντας τον Ταύρο

    Διαβάστηκε από 33302 αναγνώστες - 16/6/2019

    Σε ότι αφορά στο τεχνολογικό κομμάτι το Cupra βασίζεται στην πλατφόρμα MQB όπως και το Leon, ενώ ο κινητήρας του προέρχεται από το Golf GTi και αποδίδει 400 Nm ροπής, από τις 2.000 σ.α.λ. ήδη. Καθόλου άσχημα για ένα SUV αυτού του μεγέθους και βάρους. Η ισχύς μεταδίδεται με τη βοήθεια ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DSG) 7 σχέσεων και ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης στους τροχούς. 



    Οδική συμπεριφορά
    Αρκεί ένα ελαφρύ πάτημα του γκαζιού για να ξεχυθεί το βαρύ αμάξωμα στο δρόμο και ένα βλεφάρισμα για να δείξει το ταχύμετρο τα 100 χλμ/ώρα (4,8 δλ.). Από τα φρένα η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την τιμή των 35,8 μέτρα (100-0 χλμ/ώρα), αντί αυτού μας αποζημιώνει όμως η αίσθηση, αλλά και η πληροφόρηση του συστήματος διεύθυνσης.



    Σε διαδρομές με στροφές δεν μπορούν να αποφευχθούν βεβαίως κάποιες κλίσεις, οι οποίες δεν συνιστούν όμως ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας. Τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και τα προγράμματα κίνησης Comfort, Sport, Individual, Offroad, Snow ή Cupra Modus προσφέρουν στον οδηγό αρκετές επιλογές οδήγησης, ανάλογα με τη διάθεση του, αλλά και τις συνθήκες. Ο κινητήρας ανεβάζει γρήγορα και ομαλά στροφές, δεν τον λες και οικονομικό όμως, καθώς χρειάζεται περί τα 10 λίτρα καυσίμου για 100 χλμ. διαδρομής.



    Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι το Cupra Ateca είναι ένα πρακτικό sub-premium SUV με αρκετό χώρο, ακόμη και πίσω, το οποίο συνδυάζει ποιότητα, αξιοπιστία, τεχνολογία και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Στον αντίποδα η τιμή των 43.000 ¤, παρά τον πλούσιο εξοπλισμό του, είναι ένα πραγματικό αγκάθι και ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την εμπορική του πορεία. 



    Συμπέρασμα
    Το Cupra με τους 300 ίππους, μπορεί να συνιστά ένα εργαλείο οδηγικής απόλαυσης, δεν είναι όμως σπορ. Το αυτοκίνητο είναι βαρύ και μαλακό. Για όποιον αναζητά όμως ένα συμπαγές πολυτελές SUV, το Cupra θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ