Το ασύμμετρο μπροστινό τμήμα του X E-Tense τραβάει άμεσα την προσοχή του παρατηρητή.

Τα φωτιστικά σώματα δεν θα είναι εμφανή στα αυτοκίνητα του μέλλοντος, καθώς θα «χάνονται» στο αμάξωμα.

Δίχρωμο δέρμα ανιλίνης στο ταμπλό και πόρτα-πτερύγιο από καρμπόν εντείνουν περαιτέρω το φουτουριστικό του πράγματος.

Κάτω από το δάπεδο υπάρχει ένα γυάλινο δάπεδο, το οποίο παρέχει θέα στο δρόμο, αρκεί να μην το παρακάνετε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: DS X E-Tense - Το Concept της Γαλλικής εταιρίας 540 ίππων

Διαβάστηκε από 1178 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/2/2019

Το «κραυγαλέο» DS X E- Tense μας δίνει μια εικόνα για το πώς θα κινούνται τα αυτοκίνητα στο όχι και τόσο μακρινό 2035. Εμείς αποτολμήσαμε μια βόλτα με αυτό και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

 
   
Το concept car της γαλλικής εταιρείας έχει ως βάση το πρωτότυπο E-Tense και αναμένεται να το δούμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2035 στους δρόμους. Το DS X E- Tense καταρρίπτει εύλογα όλες τις σχεδιαστικές τάσεις: οι πρόβολοι είναι από κοντοί έως ανύπαρκτοι, οι τροχοί τεράστιοι, το ίδιο και οι αεραγωγοί, ενώ στο πίσω τμήμα οι κομψοί προβολείς «χάνονται» στο αμάξωμα. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς αβίαστα ότι το X E-Tense είναι το πιο «κραυγαλέο» αυτοκίνητο δοκιμής της χρονιάς. Έχει σε κάθε περίπτωση τιμόνι, όχι όμως και οροφή, ο οδηγός είναι κατά συνέπεια εκτεθειμένος, έχει όμως στα πόδια του ένα πτυσσόμενο βοηθητικό καθισματάκι το οποίο χρησιμεύει ως footrest, ενώ στο πλαϊνό ντουλαπάκι υπάρχει μια καφετιέρα. Στο ξύλινο ταμπλό υπάρχει ένα ηχοσύστημα, ενώ στις γυάλινες επιφάνειες προβάλλονται πληροφορίες και ταινίες. Επιλογή τύπου κίνησης, πεντάλ και τιμόνι αναμένεται να συμβάλλουν και στο μέλλον στην οδηγική απόλαυση. 

Με 2 ηλεκτροκινητήρες και 540 ίππους
Η κίνηση του γαλλικού μοντέλου είναι υπόθεση δύο τοποθετημένων στους εμπρός τροχούς ηλεκτροκινητήρων συνολικής απόδοσης 540 ίππων, στην αγωνιστική λειτουργία η ισχύς θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Οι άνθρωποι της DS υποστηρίζουν ότι το X E- Tense θα είναι ήσυχο σαν αύρα. Κατά την πρώτη μας δοκιμή όμως οι ηλεκτροκινητήρες ακούγονταν περισσότερο από αύρα. Τα υπόλοιπα είναι όμως άριστα και είναι κρίμα που δεν είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας για μια πιο εμπεριστατωμένη δοκιμή με το concept car στους χειμερινούς κακοτράχαλους επαρχιακούς γαλλικούς δρόμους. Ήταν όμως σε κάθε περίπτωση μια πολύ καλή εμπειρία και τροφή για σκέψη για τον τρόπο που θα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα στο μέλλον.

Συμπέρασμα
Το DS X E- Tense καταρρίπτει όλες τις σχεδιαστικές τάσεις. Μπορεί ως πρωτότυπο να μην εντυπωσιάζει ιδιαίτερα με την οδική του συμπεριφορά, μας δίνει όμως ελπίδα και τροφή για σκέψη, ότι τα αυτοκίνητα θα φτιάχνονται, αλλά και θα πουλιούνται με το ίδιο πάθος και στο μέλλον. 

Tags: AUTOBILD , DS , DS

Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων