Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν συγχωνεύονται Ford-VW

21/11/2018

O CEO του VW Group ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με τις φήμες γύρω από την στενότερη συνεργασία της γερμανικής μάρκας με την Ford. Διαβάστε τι είπε.

Ο CEO του VW Group, κ.Herbert Diess, σε συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από θέμα της συνεργασίας με την Ford λέγοντας αρχικά, πως αν και η συμφωνία γύρω από τα επαγγελματικά αυτοκίνητα είναι «ο πυρήνας», οι δύο μάρκες πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία σε διαφορετικούς τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι φήμες κάνουν λόγο πως οι δύο φίρμες συζητούν γύρω από την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όσον αφορά επίσης αυτούς που έλεγαν ότι οι δύο μάρκες θα συγχωνευτούν, ο Diess ξεκαθάρισε πως «κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ μέσα στις συζητήσεις» των δύο εταιρειών.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου έγινε γνωστό πως το γερμανικό Group πήρε την απόφαση να αυξήσει τις επενδύσεις του στην ηλεκτροκίνηση, στην συνδεσιμότητα και στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης στα 44 δις ευρώ συνολικά (10 δις αύξηση), με τα 30 δις ευρώ από αυτά να αφορούν την κατασκευή ηλεκτρικών δαπέδων και κινητήρων.

Τέλος, ο Diess δήλωσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών δεν θα επιλέξουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020, ωστόσο περιμένει πως αυτά θα γίνουν αρκετά δημοφιλή σε λίγα χρόνια για αυτούς που κάνουν λιγότερα από 30.000 χλμ./χρόνο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις